Létezik bombabiztos védelem kullancsok (és bolhák) ellen?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ez nagyon-nagyon rossz hír, mert 3x kell kivinnem sétálni, és nincs máshova, mint a zöldbe. Itt a külvárosban még az út mellett is magas aljnövényzet, bokrok vannak. :-(
Lehet kapni elektromos rovarriasztót, amit a lakásban kell használni, és állítólag a bogarakat is (hangyát, legyet,rágcsálókat főleg) távol tartja. Nincs esetleg valakinek kullancsilag erről tapasztalata?
Köszönöm a hasznos infokat, az igazság az, hogy a leírtakkal tisztában vagyok, én leginkább a megelőzést tartanám fontosnak! Merthogy a lakásban összeszedett (ide-odamászkáló ) kullancsok túl kicsik. Dalmata kutyámban ezeket lehetetlen észrevenni, de úgy tűnik egy részük nem is fúródik bele,((de azért van benne is 2-3 naponként, ez talán a kullancsirtó szernek tudható be, amit a nyakára csepegtettem) hanem szétszóródik a lakásban. Már lassan a főtevékenység, hogy minden fekete pontot megvizsgálok (szőnyegen, ágytakarón, stb) ha kullancs, azonnal összeszedem, egyenként elégetem, és akkor még nem beszéltem a kutya bőrében levő, vérrel felfúvódott kártevőről, ami csak akkor tapintható, ha elég nagy! Hát ez sok időt elrabol, valahogyan azt kellene kivédenem, hogy behordja őket a kutyám, vagy elpusztuljanak, mint némely rovarirtó (elektromos?) irtja ki a legyeket, szúnyogokat.
Már lassan kullancsfóbiám kezd lenni, tönkreteszi az életemet, már örülni se tudok a kutyának. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!