Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyáron mivel tudnám védeni a...

Nyáron mivel tudnám védeni a kutyusomat a legyek ellen?

Figyelt kérdés
Minden nap megfürdetem, de mivel kinti kutya, ezért a legyek állandóan körülötte vannak, és félek, hogy kisebzik a fülét, vagy beköpik valahol. Ha samponnal mosom meg, akkor egy-két óráig elkerülik a legyek, de utána jönnek is vissza. Van valami ötletetek, hogy mivel lehetne távol tartani őket?

2013. júl. 24. 15:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Milyen fajta?

Amúgy nem egészséges minden nap fürdetni!

És csak úgy nem köpik be a legyek, csak esetleg ha sebes. Amúgy hidd el, tud magára vigyázni legyek ellen...

2013. júl. 24. 15:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Németjuhász. Azért fürdetem minden nap, mert nagyon meleg van mostanában, de samponos fürdést ritkábban kap, pont azért, mert tudom, hogy nem lenne egészséges.
2013. júl. 24. 16:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Én akkor sem fürdetném minden nap, de a te dolgod.

Legyek ellen pedig próbáld meg a Federol sebolajat.

2013. júl. 24. 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs rajta seb, nem mennek rá a legyek.
2013. júl. 24. 16:49
 5/8 Valletta ***** válasza:
54%
Már írta itt valaki, hogy az egészséges kutyájára is mennek a legyek - én ezt mondjuk nem tudom elképzelni, mert hát láttam már elég sok kutyát, amelyik totál beteg, férges, rohadó fülű volt, de a gazdi szerint egészséges (pl. amikor nyírásra hoztak egy kutyát, aztán 10 méterről lehetett érezni a szagot a füléből). Az én kutyáimra érdekes mód soha nem megy a légy, pedig évente kétszer ha megfürdetem őket és minden nap kinn rohangásznak meg fetrengenek a porban.
2013. júl. 24. 17:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:12

Egészséges kutyára is mennek a legyek. Főleg a fülére, ha olyan helyen él, ahol bőven van az az apró szuronyos légy.

2013. júl. 24. 21:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha sok légy van nálatok, akkor inkább a fület kell védeni. Federol, Neostomosan összekeverve Betadinnal és még annyi próbálkozás található. Van ami egyiknek beválik, van, ami nem.

Ha jó az állatdokid, kérj tőle tanácsot, azon a környéken mi válik be.

2013. júl. 24. 21:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát vannak speciális eszközök erre, de marha drágák.Én is védeni akartam, de egy idő után a hosszú szőre miatt vagy valami másért már nem jöttek rá a legyek
2013. júl. 27. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!