Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy legyen kutyám?
Mintha csak magamat olvasnám :) Én évekig kérleltem, most végre el jutottunk ahhoz, hogy tél után legyen, mert télen tényleg fázna. Viszont a tacskó egy szobakutya, nekem sem lehet, keress valamilyen más fajtát. És egyezkedj! Ne az legyen, hogy csak kéthónapig jajj de cuksi, majd már mindegy, hogy mi van vele. El kell vinni sétálni, etetni ésatöbbi. Ha van tesód, vele is beszéld meg, hogy ki mit csinál. És ha lesz, menhelyről fogadjatok örökbe, és a keverékek okosabbak! :)
Hajrá!!
ha csak kint tarthatsz kutyust akkor tacskót véletlen sem. Valami nagyobb szőrű keverék legyen és ahogy az első írta minden nap sétáltatni kell, ha esik ha fúj. Mi egy olyan lakásban laktunk ahol nem lehetett kutyánk. Viszont később jött egy másik lakás és elkezdtem menhelyi kutyusokat mutogatni anyumnak, nem repesett az örömtől de ő is szereti a kutyákat ezért belement hogy ha elköltözünk akkor lehet kutyám. Na mi nem örökbe fogadtunk hanem fajtatisztát vettünk és lakásban van. Csak 1-2 évet kellett várnom 16/L :D
Egyébként ha nagyon tiltakoznak akkor ne erőltesd...
A Welsh terrier ritka fajta. Ha alapból se engedik szüleid, nem hiszem, hogy egy olyan fajtát vennének, amiből csak pár tenyésztő van az országban (lsd. baromi drága).
A terrier amúgy jó kertbe (már ha van egy meleg helye ahova visszavonulhat), viszont a terrierek makacsok és sokat ásnak. Nagyon sokat. A welsh terriert amúgy mi alapján választottad ki? Első találat a google-n?
A szüleidnek is akarnia kell a kutyát, mert ha fajtatiszta kutyát szeretnél, akkor csak a vételára 100 ezer forintnál kezdődik. Fajtától függ, de a golden retriver, az kb. 150 e Ft.
Ha menhelyről fogadsz örökbe, az olcsóbb megoldás, legalábbis az elején.
Ki kell alakítani neki egy jó meleg zugot, ahol télen elhúzódhat a hideg elől- ha már kinti kutya lesz.
Átnézni a kerítés minden centiméterét, hogy sehol ne bújjon ki a kutya, kutyabiztossá tenni az udvart- vagyis semmit ne tudjon megrágni, ne legyenek mérgező növények stb. Mintha egy csecsemő érkezésére készülnétek.
Meg kell neki venni egy csomó felszerelést, állatorvoshoz vinni, hogy megkapja az oltásait, etetni kell stb. Egy kutya, amellett, hogy nagy öröm, nagy felelősség és egy csomó költséggel is jár.
Ülj le a szüleiddel erről beszélni, talán meg tudod győzni őket, mert esetleg ők is szeretik a kutyákat. Ha viszont hajthatatlanok, biztosan okuk van rá, hogy miért. Ez esetben várnod kell addig, amíg saját döntéseket hozhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!