Tudom, sokan mondják, hogy nyugodtnak kell maradni és nem elfutni, de én képtelen vagyok ezt betartani. Ahányszor felém közeledik egy kutya, a szívem gyorsan kezd el verni és minnél gyorsabban igyekszek elhagyni az utcát. A minap majdnem megharapott egy és azóta már végképp nem merek arra menni, pedig arra van a suli és így másik úton kell mennem. A gond csak az, hogy félek, ha esetleg találkoznék egy újabb kutyával és nem tudom, hogy mégis hogyan maradhatnék egy ilyen helyzetben nyugodt.
2016. okt. 13. 20:07
1/8 anonim válasza:
Ezen inkább pszichológus segíthet, nem kutyagazdák és kutyakiképzők.
Mióta és miért rettegsz ennyire a kutyáktól?
2016. okt. 13. 20:11
2/8 A kérdező kommentje:
Azóta, amióta majdnem minden egyes nap találkoztam eggyel, vagyis most szeptember óta. Van olyan ismerősöm, akit már megharaptott.
2016. okt. 13. 20:19
3/8 anonim válasza:
én is féltem a kutyáktól mikor 8 éves voltam. ezért, hogy ne bántsanak, minden nap kitömtem a zsebem kutyakajával és azt dobáltam nekik, sose akartak bántani :). 10 évesen pedig kaptam egy kutyát, de ha acsarogva rohan felém egy kutya én megijedek még a mai napig :)-bár ki nem :D
2016. okt. 13. 20:22
4/8 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló ostoba tanácsát felejtsd el. Kaját ne dobálj neki! Ha az én kutyáimnak dobálnál ételt, tőlem kellene nagyon félned, nem a kutyáimtól! Idegen ember ne etesse mások kutyáját! Ez a lehető legnagyobb pofátlanság!
Mit csinál az a kutya, amelyiktől félsz? Kint van az utcán? Szabadon van?
2016. okt. 13. 20:31
5/8 anonim válasza:
Ultrahangos kutyariasztó vagy gázspray
2016. okt. 13. 21:16
6/8 A kérdező kommentje:
Igen, szabadon van, ugyanis a gazdáit nem nagyon érdekli a dolog. Felőllük kint lehet az utcán és megharaphat bárkit.
2016. okt. 13. 21:35
7/8 anonim válasza:
Ha mindig ugyanazon a helyen van és ugyanaz a kutya, akkor első körben azt mondtam volna, hogy kóbor, de most írod hogy van gazdája. Innentől ez nem "kutyanevelési" kérdés. Megvan, hogy a gazdának mi a kötelessége a kutyájával kapcsolatban és az egyik az, hogy gondoskodnia kell arról, hogy a kutya senkit ne bánthasson. Ha az utcán flangál és ráadásul agresszív is, akkor az már feljelenthető. Nem tudom a rendőröknek, a közterületeseknek vagy a jegyzőnek, de valakinek szólni kell. Ha megbüntetik őket lehet hogy érdekelni fogja hol van a kutyájuk.
Ettől függetlenül érdekelne, hogy mit csinál a kutya. Mert attól még hogy az utcán van, nem biztos hogy veszélyes.
2016. okt. 13. 22:31
8/8 anonim válasza:
Ha a kutyával szembekerülsz 1 dolgot ne csinálj, ne fordíts neki hátat mert attól felbátorodik, azt hiszi menekülsz. Hátrafelé araszolva növel a távolságot, a kutyák 90!-a csak a területét védi, nem támad meg, csak jelzi, hogy rosszul veszi hogy ott vagy. A legtöbb elmenekül ha csak lehajolsz az ut felé mert azt hiszik követ akarsz felvenni. Nekem volt hogy 1 németjuhász, 1 dobberman és 1 rotveller háromszögbe fogott, onnan is kijöttem karc nélkül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!