El akarják vinni a kutyámat! Mit tegyek?
A kutya nem csak létezik, van a kertben. Foglalkozni is kell vele, minden nap fizikailag és szellemileg lefárasztani, nevelni, vele lenni.
Mennyit viszed sétálni? Ebből mennyit mozoghat szabadon? Mennyit tanítod? Eleve mennyit vagy vele egy nap?
Persze, hogy szétszed mindent, ha előtte hagyod a dolgokat és nem vezeted le kellően az energiáit. Persze, hogy pörgősebb séta után, ha nem mozoghatott eleget. Persze, hogy szökik, ha tele van energiákkal és nincs lefárasztva, nincs megnevelve. Amiket írtál azok mind olyanok, amik a gazda lustasága, nemtörődömsége miatt vannak. Olvass könyveket, nézz nevelős videókat, de legfőképp járjatok kutyaiskolába.
No, ennyit a hálás menhelyi kutyáról.
Le leszek pontozva, de ilyen helyzetben az is egy megfelelő döntés, ha visszaviszitek a menhelyre még mielőtt a szüleid nagyobb baromságot csinálnának. Viszont akkor pontosan meséljétek el, hogy túl energikus hozzátok a kutya, hogy másodjára már olyan gazdihoz kerüljön, aki le tudja mozgatni és megfelelően tanítja.
Másrészt egyetértek a többiekkel, hogy neked nem való kutya. Megmondom miért:
- felugrál
- "rosszalkodik"
- rág
- ásik
- szökik
- nehezen szokja a pórázt
Ezek a lehető leggyakoribb problémák kutyáknál, tök mindegy, hogy menhelyről hozol egy felnőttet, vagy tenyésztőtől egy olyan kölyköt, aki a lehető legjobb kaját, kezdeti szocializációt, bilit aranyból, mindent megkapott. Ergó fel kellett volna készülnöd rájuk, még mielőtt kutyát veszel magadhoz.
Felhívnám a figyelmedet, hogy azt "elfelejtetted" leírni, hogy mennyit foglalkozol a kutyával, mikor, mennyit, hogyan sétáltok, hogyan próbáltad nevelni stb. pedig ezek rettentően fontos dolgok. Kiképzőhöz azért (is) érdemes fordulni, mert egy jó szakember egy pillanatok alatt átlátja mi a gond nálatok. Szerintem az a gond, hogy:
1. A kutya nincs eleget mozgatva, annyi a felesleges energiája, hogy figyelni sem tud rád.
2. Milkalila gőzöd nincs hogyan kell a kutyával kommunikálni, hogyan kell tanítani.
Nekünk egy nagytestű 5 hónapos kutyusunk van, a kert eldugott lomos részéből előhalászik botot, rongyot, mindent. Ugrál, pörög ezerrel, hazaértem nem állt meg annyira hogy megsimogassam körbe-körbe szaladgált körülöttem-hiperaktív. A szüleimnek sajnos nincs idejük normálisan lefárasztani, én pedig csak két hetente vagyok itthon. De van rá megoldás
Sok dologra megtanítottam-ül fekszik pacsi integet hempereg ugat labda visszahozás-megtalálás stb. Nem lehetetlen egy aktív kutyával sem csak következetesen rendszeresen és türelemmel kell csinálni (sok jutalom falattal) Sok jó ezzel foglalkozó oldal van a neten keress rá.
Eddig labda visszahozással próbáltam lefárasztani, de most már el is fogok menni sétálni vele- mert energikusabb mint eddig. Neked is ezt javaslom.
De a szüleid hozzáállása a legrémesebb mégis mit gondoltak? Kerti dísznek fogadták be azt a kutyát? Megetetik néha aztán kész? Beszélhetnél velük is hogy mégis mit képzeltek hogy akarnak így kutyát tartani? Nem csoda hogy úgy viselkedik ahogy.
most szerencsétek volt,hogy a szomszéd nem jelentett fel.de ha az utcára szökik ki és letámad valakit, nem lesz ekkora mákotok,hogy hagyja szó nélkül.
és szerencsétlen kutya lesz elaltatva, mert a gazdái csesztek megnevelni.
nyilván menhelyi, biztos nehezebb nála, mert gondolom régebben sem foglalkoztak vele.
de a kutyák könnyen tanulnak és szeretnek is tanulni.
mindenképp le kell szoktatni arról,hogy átszökjön a kerítésen és hogy megtámadjon embereket. ez alap dolog,hogy ne csinálja..
amúgy titeket is megbüntetnek,ha kimegy a kutya a kertből.. a ti felelősségetek .
szóval olvass sokat, nézz videókat,kérdezzgess utána. és neveld. + tényleg fáraszd le minden nap.
pár hónap munka után nem fogja átlépni a telekhatárt, akkor sem, ha van rá módja. és nem fog emberekre támadni,hanem fegyelmezett lesz. rajtad múlik. ha továbbra sem teszel semmit, akkor lehet pár hónap múlva letámad egy kisgyereket aki súlyosan megsérül . mondom, titeket vesznek elő és a kutya is el lesz altatva.. szerintem nem akarod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!