A tegnap el ütötte egy autó a kutyámat és ki hasadt a feje, nagyon csunya a hasadás a fején. Nem tudom állatorvoshoz vinni mert, a faluban nincs ithol. Milyen krémek, gyógynövények orvosságok segítenek azon hogy a heg begyógyuljon?
Semmilyen.Erre kevés a kencefice.Oldd meg tömegközlekedéssel vagy kérj meg valakit,hogy autóval vigyen el,akár pénzért.
Vagy megvárod,hogy meghal a kutya?A kijárós állatorvos,bármilyen jó szakember,nem sokat ér.Röntgen nélkül szerinted belelát a kutyába,tudni fogja ránézésre,nincs-e belső vérzés vagy más súlyos baj?
Az ősszel összeszedtem egy kiskutyát, szintén a feje hasadt fel, kilátszott a koponyája. A "gazdái" elköltöztek és véletlenül itt felejtették. Nem tudom, ők ütötték-e meg, vagy egyéb baleset érte, de nem is fontos.
A seb vagy 3 napos volt, mikor én megtaláltam. Fájt, viszketett neki, úgyhogy szanaszét vakarta, elgennyedt, levedzett, bedagadt az egész feje szegénynek, már a szeme is begyulladt, annyit piszkálta a fejét. Elvittem állatorvoshoz. Az azt mondta, már szét vannak rohadva a seb szélei, nem tudja megvarrni. Aztán nézegette, hümmögött, elaltatta a kiskutyát és mégis valahogy összevarrta. Kitisztították, kapott antibiotikumot, egy gallért, és 10 nap múlva kiszedték a varratokat. Ma már a heg sem látszik.
Tanulság: a fejseb nem egy olyan dolog, amit házi kencékkel meg lehet gyógyítani. Varrni kell és antibiotikumot adni neki, mert halálos vérmérgezést kaphat, és ha tényleg autó ütötte el a kutyádat, egy röntgen sem ártana. Mákod van, hogy még él egyáltalán, de gondold el, te hogy szenvednél egy hasadással a fejeden.
Kérj segítséget valaki falubeli ismerőstől és vigyétek el a legközelebbi állatorvosi rendelőbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!