Hol lehet kapni jó komondort?
Köszi a válaszokat igen keresgélek és a Szabóréti komondor kennelt gondolom eddig olyasminak amit keresek. A kennelről vélemény vki vett már onnan komondort vagy vmi hírt hallott már róla?
A délorosz juhászkutyáról láttam már képeket meg vidót valóban hasonlít nagyon a komondorra bár én úgy tudom hogy egy kicsit keményebben kell velük bánni. Azért sem szeretném, mert magyar vagyok eddig még nem is volt magyar kutyám meg a komondor vhogy az tetszik minden szempontból.A szőrzetet meg nekem kell tisztítani a én vállaltam be ezt kutyafajtát én felelősségem ez van meg kell csinálnom. A szőrzettel meg nem lenne olyan nagy gond úgy tudom heti 3/4-szer kell kitisztítani meg minden aztán ennyi.
Részemről igen jónak tűnik az említett kennel tenyésztési célja. A Sok kiállítási győztes címekkel rendelkező tenyésztők nagy részénél a valódi munkára való képesség szinte alig található meg a kutyákban.
Egyébként az iskola egy jól működő komondornál felesleges.
A Szabóréti kennelt semmiképp nem javasolnám. Bár valószínű már késő, azért leírom a véleményem.
ismered a mondást, hogy csak akkor hazudik, mikor mozog a szája?
Vagy : már az sem igaz, amit kérdez..
Ezek erről az emberről szólnak.
A fickó a kutyákhoz nem ért, emberileg meg hitvány.
Szerinted milyen ember az, aki a szar kutyáját agyonreklámozza mindenhol, aztán a tesztről készült videót nem hajlandó megmutatni?
Majd kb 1 év múlva közli, hogy újra tesztet csináltatott a kutyával, ahol nagyon jó lett. A feltett videón meg azt láthatja a hozzáértő, hogy a gyáva kutyát 1 éven át próbálták kiképezni, de így is csak annxit sikerült elérni, hogy a segéd belépésekor a halálra rémült kutya lehasal a földre és vékony hangon sikít. Ezt az érintett úgy magyarázza, hogy a kutyája nem szaladt el, tehát bátran szembeszállt a segéddel és megharapta. Tegyük hozzá, hogy a videón harapás nem látszik, csak az, hogy hasal a földön és hangosan sikít.
Tehát ha rekonstruáljuk a szitut, az történhetett, hogy elsőre a képzetlen kutyája világgá szaladt a segéd belépésekor, ezt követően 1 éven át képeztette a kutyát, aminek annyi eredménye lett, hogy úgy, hogy ugyanazon személy volt a "teszten" a segéd, aki egy éven át képezte a kutyát, így a 1 éves kiképzés után a kutya már nem szaladt el, hanem csak sikítozva hasalt a földön.
És a laikusoknak ezt próbálja eladni jó komondornak. A vicc az, hogy sokan be is veszik. Amúgy ilyen kamu megrendezett videókat kuvaszokról is szokott csinálni. Ez a hobbija. :)
A legnagyobb bűne mégsem az, hogy ha a saját kutyáuról hazudozik, hanem az, hogy mások jó komondorairól is hazudozik. Hogy majd ò elmegy hozzájuk, sztán ellopja őket, mert azok a kutyák semmire nem jók. Igaz, ezt csak a neten pofázza, még senkihez sem ment el, hogy megpróbálja ellopni a komondorokat.
Ja, ez az illető volt az, aki egy olyan komondor-tenyésztővel, akinek a kutyái jól szerepeltek a teszteken, na ezzel a tenyésztővel ő szemtòl szemben mézesmázos volt, legnagyobb barátjának mutatta magát, a háta mögött meg olyanokat mondott róla, hogy "átbaszás" , amit csinál, mert a kutyái szarok, csak ki vannak képezve, szért szerepelnek jól a teszteken.
Ehhez képest láthattuk, hogy milyen, ha valaki a szar kutyáját kiképezteti, olyan, mint Szabóréti kutyája.
Ja, az a tenyésztò, akinek jól szerepelt a teszten a kutyája, és akinek szemtől szemben a legnagyobb barátjának mutatta magát, a háta mögött meg mindennek elmondta, az Partizer Csaba volt, a Kulcsi komisz tenyészet tulajdonosa.
Szóval, ha valaki olyan törzskönyves tenyésztőt akar komondor fajtánál, aki fontosnak tartja a kutya munkaképességét, annak a Kulcsi komisz kennelt javasolnám. Nyilván nála se mindegyik kutya bajnok, ezt nem is lehet elvárni egy tenyésztòtől sem, de legalább nála biztosak lehetünk, hogy tudja, milyen a jó kutya, és erre törekszik, a jó munkaképességre.
Ráadasul ő nem hazudozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!