Mikor tehetem fel rá újra a Forestot?
Fiú vagy lánykutya?
Én nem tennék rá rögtön a műtét után semmit, épp elég a szervezetének megbirkózni azzal a gyógyszerkoktéllal, amit a műtét miatt kap. Meg az első pár napban, főleg ha lánykutyáról van szó, nem is nagyon sétáltathatod, csak minimális pórázas egészségügyi séta maximum.
Beszéld meg az állatorvosotokkal, hogy mikor kaphat újra nyakörvet (Bravectóval várj szerintem).
Most lánykutyából indulok ki, mert náluk nagyobb gond a lépcsőzés például. Elvileg jó volna legalább 10 napig elkerülni, vagy varratszedésig. Ez dokitól függ, meg attól, hogy gyógyul a seb. Ha megoldható, az első pár napban minimális mozgás, utána ha minden rendben a sebbel (nekünk 3. napon volt kontroll), kisebb lassú pórázas séta mehet. Én is laktam olyan házban, ahol volt lépcső és nem tudtuk ölben vinni a kutyát, nem lett baja szerencsére, de nem élvezte a lépcsőzést és nagyon óvatosan ment.
Gallér nálunk egyszer sem kellett, felügyelet alatt volt a kutya illetve pl. éjszakára inkább pólót húztam rá. Lehet ilyen esetre ruhát is kapni állatorvosoknál vagy állatpatikákban. Kutyája válogatja, hogy ennyi elég-e, nekünk bevált eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!