Mennyit költetek a kutyáitokra havonta?
Nekem csivava keverékem van, 5 kilós.
Etetése: havi szinten max 3kg tápot eszik, ez 2500ft/hó (Brit Premium). Szoktam neki venni még Premiere konzervet, ez 700Ft/darab, talán kettőt eszik havonta, mint kiegészítés, tehát 1400Ft/hó. Illetve rágócsontot is kap (ami 8in1 Delights) ebből attól függ melyiket veszem, az S-es 800Ft/db ebből kettőt szokott kapni, 1600Ft. Olyan 5000Ft körül jön ki havonta, de ha nem vennék neki ennyi mindent, akkor sokkal olcsóbb lenne. :D és ugyebár évente oltás + 2x féreghajtó, illetve fél évente új bolhanyakörv (Kiltix) ez 4500Ft.
15 kg-os kutyám van, ha csak az alap dolgokat összeszámolom, az minimum 10 ezer Ft/hó. Ebben a féregható, kullancs csepp, száraztáp és néhány rágócsont van benne.
Én még pluszban főzök is neki heti 1-2 alkalommal, nem csak tápot kap.
Ez egy tök egészséges kutya, nincs speciális igénye.
Aki háziállatot tart, mindig kell, hogy tartalékoljon némi pénzt, mert ha valami miatt sürgősen orvoshoz kell vinni, valamiből ki kell fizetni az ellátását.
Szia!
25 kiló körüli, 5 éves szuka keverék. Maximum 12-ből megáll havonta, úgy, hogy a legtöbb holmiját netről rendelem:
Brit care táp, főszezonban havi kullancscsepp (ősszel-télen csak kéthavonta), rágókák és egyéb finomságok, kalciumtabletta
Több havi adagot fedez pedig:
lazacolaj (1l az 4-5 hónapra elegendő), kiegészítő zöldkagylópor (kb.2 hónap), féreghajtó (3 havonta), bolhanyakörv (félévente)
Így pár havonta van nagyobb kiadás, amikor akár húszezret is beruházok rá, de alapjáraton inkább a tízezerhez közelítünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!