Mit tudnék tenni a szüleim rosszul tartják a kutyánkat.
Bővebben lent?
Figyelt kérdés
A kutyát 4 éves koromban fogadtuk be az utcáról ő akkor kb 2 éves volt. Azt hittem milyen jó dolgot cselekszenek, 1 hónapja kezdtem nézelődni kutyák iránt és kiábrándultak azon ahogy tartják, ugyanis szegény kutyát a " jó minőségű"pedigree tápot kapja rendszeresen, arra nem képesek, hogy sétáltassák, pedig lenne idejük rá engem nem engednek el sétáltatni vele. Tudom, hogy későn vettem fel ezt a dolgot, de mit tehetnék 13 évesen?
Persze. És falun minek a gyereket játszótérre, közösségbe, óvodába, iskolába vinni. Ott a kert, nem kell vele foglalkozni.
Gratulálok utolsó, felelős állattartásból egyes.
2016. szept. 29. 19:31
13/26 anonim válasza:
Nem is értem minek falura játszótér kedves 12-es. De hogy jön ide az óvoda meg az iskola?
2016. szept. 29. 19:34
14/26 anonim válasza:
Ja és igen ott a kert, ott is össze lehet jönni a barátokkal és legalább a szülők is tudnak figyelni rájuk nem egymással trécselnek a gyerek meg le van szarva hogy a törött üvegekben meg a macskaszaros homokban fetreng.
2016. szept. 29. 19:36
15/26 anonim válasza:
Miért, nem ezt mondod? Ott a kert a kutyának, nem kell vele foglalkozni, nem? A sétáltatás, nevelés, tanítás fölösleges, hisz csak egy kerti díszről van szó. Ha pedig gondot okoz, ott az ásó, ugye?
Akkor gondolom te úgy vagy a gyerekkel is, ott a kert, nem kell vele foglalkozni. Anélkül is felnő, hogy törődést, nevelést, oktatást kapna.
2016. szept. 29. 19:45
16/26 anonim válasza:
Jó szerintem te meg menj a francba. Ha te csak annyit tudsz felfogni hogy a gyereket meg a kutyát csak az utcán lehet nevelni, akkor sajnállak.
2016. szept. 29. 19:51
17/26 anonim válasza:
Nem mellesleg volt egy kutyánk akit kib*szták az utcára pár hetes korában, kb.1 éves lehettem amikor előttünk járt szegény és a szüleim befogadták. Onnantól kezdve nem lehetett kivinni a kerítésen kívülre, oltásra is csak autóval lehetett nagy nehezen elcipelni. Egyszer elszökött valamilyen indíttatásból amikor a falu végén laktunk albérletben, jártuk a határt autóval kerestük napogik de nem találtuk, kb 2 hét múlva visszajött. 15 éves volt amikor elpusztult. Akkor ezek szerint mi a te felfogásod szerint felelőtlen állattartók vagyunk mert nem járkáltunk az utcán a kutyával.
2016. szept. 29. 19:59
18/26 anonim válasza:
Hát ez nagyon frappáns volt. Többre nem telik az ilyen alpári stílusnál? De látom már, hogy beletaláltam, veled sem foglalkoztak sokat gyerekkorodban.
A kutyának kellenek az új ingerek, kell a mozgás. Sokkal több is kell neki, mint az embernek. Elhiszem, hogy nagyon kényelmes sétáltatás, foglalkozás helyett elhitetni magaddal baromságokat és maradni a kanapén. A lusta és felelőtlen emberek mindig találnak kifogásokat, amikben hihetnek. De a felelős állattartásba bele tartozik, hogy a kutya igényeit ki kell elégíteni! A kutyának pedig szüksége van a sétáltatásra, mert új ingerekkel, más fajtársakkal nem találkozik bent! Mert a kertben nem fog rohangálni!Komolyan sajnálom a kutyádat is, a gyerekedet is, ha van, téged is...
2016. szept. 29. 20:00
19/26 anonim válasza:
Igen! Mert nem neveltétek! Ha nevelitek, szocializáljátok, akkor nem is szökik el, és nincs is ilyen gond ezzel, hogy nem akar kimenni. De nektek ez egy kényelmesebb megoldás volt, mint foglalkozni vele. Érdekes módon az én sétáltatott kutyáim akkor sem szöktek el, amikor a szél kinyitotta napközben a rosszul becsukott nagykaput. Ott vártak a kapuban.
2016. szept. 29. 20:04
20/26 anonim válasza:
Volt egy másik aki szintén az utcáról jött, napokig szoktattuk hogy nálunk maradjon, etettük játszottunk vele. Éjjelre ki kellet kötni mert nem volt hátsó kerítésünk és ő a másikkal ellentétben mindig elszökött. Már ott tartottunk hogy végleg marad és chippeltetjük stb. Egy éjszaka kiszabadult a láncból és valami tajparaszt megmérgezte, reggel ott feküdt a Küszöbön a elpusztulva a saját hányásában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!