A kutyám nem érti a "lábhoz" vezényszavat, valamit rosszul csinálok?
Két lehetőség van.
1) A kutya nem elég motivált, hogy megcsinálja a feladatot (ami az elmondottak alapján nem valószínű, inkább a másik verzió lesz a nyerő).
2) Nem érti a kutya, hogy mit szeretnél, mert tanításkor rosszkor mondod neki, vagy nem gyakoroltad vele eleget ebből a helyzetből, vagy csak simán neki ez egy nehezebben megérthető feladat. Akárhogyan is, a megoldás az, hogy kiadod a vezényszót, és rögtön megy az orra alá a falat és vezeted a helyére, addig amíg azt nem látod, hogy rögtön lelkesen indul és ugrik, mert érti és szereti csinálni.
Egy hét gyakorlás amúgy ló**sz, az okosok szerint kb. 1000 ismétlés, mire a kutya magabiztosan érteni fog egy feladatot. Ez meg egy viszonylag nehéz darab, pláne több kiinduló pozícióból. Szóval a megoldás sokkal több gyakorlás, és kevesebb elvárás :)
3000 ismétlés, nem 1000. Pl. egy szép lábnál követés tanítása 2 év. Persze ez a versenyszintű munka, nem a családi kutyás kategória, amikor a pontosság, gyorsaság nem lényeges, csak az, hogy csinálja meg
De a lényeget jól elmondta Akumi. Több időt szánj rá, gyakorold még és ne rohanj nagyon előre, mert csak negatív élménye lesz a kutyának.
Az enyém két éves korára tanulta meg, egy éves koráig pedig főleg megvezetéssel dolgoztunk. Csak fokozatosan vettem ki a kezem és tettem a mellkasomra, vagy rövid másodpercekre magam mögé. A beülést és azt, hogy a bal kezem közvetlen a feje mellett van, egy időben tanulta a beigazodással.
Mellesleg ő időközben úgy döntött, a kerülgetés tanítása ellenében, hogy a csehes verziót választja és egyszerűen, módszeresen ezt kezdte el csinálni, pedig sosem gyakoroltam vele.
Szóval, jah. Türelem. Mellesleg labdával próbáltad már gyorsítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!