Kutya vagy macska?
Nővérem, macskafan , szóval ő kinyilvánítja hogy a macskák 1000x jobbak mint a kutyák, felhoz mellé 1-2 érvet és kész.
Nos mi családi házban lakunk, kint van 3 macska + 1 kutya.
Érveket szeretnék a kutyák mellett, ugyan is tudom hogy hasznosabbak, de valaki írjon már nekem pár konkrét érvet hogy a nővérem arcába dörgölhessem :D köszi :)
pacsi x)
Húha, én régen nagyon kutyás voltam; de sosem kaphattam, bármennyire is vágytam egyre.Ám mióta hozzám szegődött egy cica, akaratom ellenére, teljesen macskás lettem. Úgyhogy bocsi, a nővéreddel értek egyet :D
14/L
De miért hasznosabbak ? :D Nem értelek titeket, oké..megfogják a patkányt... a kutyám is, sőt még a vakondot is. Házőrző is lehet ha egy nagy kutya, de egy macska? nem...
Macskák: nem falkaállatok, nem viselkednek úgy az emberrel, mintha egymáshoz tartoznának...
Kutya: be lehet tanítani (macskát is oké, elég nehezen) , láttál már macskás rendőrt?
ah istenem annyira fel idegesít, semmi bajom a macskákkal csak ha valaki azt mondja hogy HASZNOSABB ÉS JOBB... te atyaég xd
Szerintem is a kutya :)
Érvek:
1. A kutyát nem véletlenül nevezik az ember legjobb barátjának. Sokkal többet tud tenni a gazdájáért mint egy macska.
2. A kutyát nagyon sok mindenre megtaníthatod. Egy átlagos kutya 200 szót képes megjegyezni. De a macskák is képesek lennének erre ha nem lennének makacsok, függetlenek. A kutyák szeretnek tanulni és engedelmesek.
3. A kutyák sokkal jobban örülnek az ember társaságának. Ezt Kutatásokkal bizonyították.
4. Kutyából nagyon sok féle van. Külsőre, belsőre is nagyon különbözőek vannak így mindenki megtalálja a neki tetsző kutyát.
5. Egy kutyával bármerre elmehetsz. Túrázhatsz, biciglizhetsz, bármi... De még macskát nem láttam aki boldogan szaladt volna a bicigli után :)
+1. A kutyatartók sokkal nyitottabbak, barátságosabbak mint a macskatartók. Ezt is kutatásokkal bizonyították. Kutyasétáltatásnál könnyen tudsz barátkozni. (Ez tapasztalat)
Team Dogs :D pacsi x)
Hasznosabb? :D nem tudom, nekem 2 macskam van meg egy kutyám, de nem azért tartom őket mert hasznosak, hanem azért mert szeretem a kis gyökereket.
A kutyában azt szeretem, hogy el tudom vinni sétálni, kirándulni, nyaralni, tud velem úszni, játszani stb. Emellett nagyon értelmes, bármit meg lehet tanítani neki ès a házat is őrzi.
A macskákban azt szeretem, hogy bunkók, de tudnak kedvesek is lenni, imádom amikor az ölemben dorombolnak vagy a nyakamban ülnek. Öntörvényűek, de ők is okosak. Ja és csak engem szeretnek. :D ha idegen jön akkor jobban morognak mint a kutya. :D
Eleve felesleges 2 fajt összehasonlítani, egyik sem jobb a másiknál, mindkettőt másért szeretjük.
Itt egy link itt leírják hogy a macskasok okosabbak
Bar nem tőlem kene kérdezni mert vilag életemben macskas voltam
Igaz mindig akartam egy kutyát is mert nagyon szeretem őket
De mindkettő HÁZIÁLLATOT -ahogy írta a kérdező-másért szeretünk
Van aki ilyen, van aki olyan
De a kuytak is nagyon hasznosak
-leet velük kirándulni,játszani,jobban kötődnek az emberekhez,
A macska is Jo társ! Független ,néha makacs de ha valakit megszeret ( mint az enyém) vele marad Es ragaszkodó lesz
Szóval mindkettő HAZIALLAT másért Jo társ
igen, pl házban tartott macskák teljesen mások... csak valahogy nem tudom.
Nővérem reakciói azért dúltak fel picit mert na, azért ne jelentsük már ki azt hogy sokkal hasznosabb, amikor a kutyák katonák / rendőrök javát szolgálják :D
egyébként, az ilyen hülyeségekre mint ezen az oldalon osztanak meg, hogy a macskások okosabbak, felőlem aztán legyenek csak nem érdekel, ugyanis a kettő valahogy nagyon csekély módon függ össze, de a 40+-os egyedülálló nőknek jó azt olvasgatni 12 macskával a házban :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!