Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez bélelzáródás is lehet?

Ez bélelzáródás is lehet?

Figyelt kérdés
Kutyusom tegnap szétrágta a kinti szemeteszsákot és mire észrevettem a maghéjakból megevett jó párat.A helyzet az hogy macskánknak volt már bélelzáródása és arra lettem figyelmes hogy gubbaszt.A kutyámnak viszont semmi jele azonkívül hogy ma nem volt széklete.Játszik mozog eszik iszik.A kérdésem hogy most szorulása van vagy valami rosszabb lehet?A maghéjat képes lebontani a szervezet?
2016. szept. 27. 16:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet tőle székrekedése. Megemészteni nem tudja, ki fog jönni úgy, ahogy bement :) Viszont olyan anyagok oldódnak ki a magok héjából, amik befolyásolják az emésztést, ettől lehet lassabb.
2016. szept. 27. 16:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
ha barackmag ilyesmi(aminek éles a széle) akkor vigyáznék nehogy belül kárt okozzon, csak feküdjön ne nagyon ugrándozzon. az én kutyámnak igy már keletkezett gyomorfekély.
2016. szept. 27. 16:58
 3/5 A kérdező kommentje:
napraforgó maghéja volt
2016. szept. 27. 17:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel csak szorulása van. A maghéjat nem képes lebontani a szervezet, mert nagy része cellulóz,tehát egy csomó rost, ami fogja a székletet. Ha végre kakil, akkor valószínűleg fogod látni benne a napraforgóhéj darabkákat.

Fontos, hogy most ne adj neki semmi olyasmit, ami még jobban fogja, pl. csontot, ellenben jó lenne, ha inna sok folyadékot. Lehet például főzni csontlevet (só és fűszerek nélkül), amit a legtöbb kutya szívesen iszik. A sok folyadék segíteni fog fellazítani a székletet a beleiben.

2016. szept. 28. 11:15
 5/5 A kérdező kommentje:
sikerült már kakilnia hála Istennek! köszönöm a segítséget!
2016. szept. 28. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!