Lehet bélelzáródás?
Ma séta közben a kutyám LEHET hogy lenyelt egy botot, kb. 10 centi hosszú volt. Soha nem szokott semmit megenni, de játszott a bottal, és amikor szóltam neki hogy indulás olyan hirtelen akart jönni, hogy szerintem véletlen lenyelte. Azonnal odamentem, lenyúltam a torkáig, de nem találtam ott semmit. Volt mellette két kis bot, de azokról nem tudom, hogy az volt-e vagy sem. Aztán játszottunk még lent egy órát, semmi baja nem volt. Hazajöttünk, olyan 3-4 órával később kapott kaját, befalta az egészet. A baj most jön, kb. 10 perce kihányta az egész vacsit egyben, jókora adag volt, de ahogy néztem a "termést", egyáltalán nem rágta meg, sajnos ez rossz szokása. Felhívtam az állatorvost, azt mondta ha reggelig nem javul vigyem be. Természetesen ha éjjel valami nagy gáz van taxiba vágom magunkat és irány az ügyelet. Kicsit kedvetlen, de a lakótársam szerint a hányás miatt, amiben azért lehet valami... Most alszik az ágyam mellett a földön, valamiért nem ment a helyére.
Lehet bélelzáródás? Ha az, mire kell számítanom? Van valakinek tapasztalata? Mire figyeljek reggelig, illetve van olyan módszer amivel az elzáródást ki lehetne zárni?
Bottól nem valószínű, hogy bélelzáródása lenne. Az lehet, hogy lenyelt belőle valamennyit és irritálja a gyomrát. De majd a gyomorsav megoldja. Bélelzáródást a nem emészthető dolgok szoktak okozni. Pl. nylonzacskó.
Diagnosztizálni csak röntgennel lehet.
Azt figyeld, hogy kakálni tud-e reggel. Ha igen, akkor nincs gond.
Köszönöm szépen, most a helyére is ment, remélem alszik szépen reggelig! Nagy mamlasz, de hát férfi, borzasztóan tud szenvedni. :)
Egyébként röhej, hogy lassan jobban bízom bennetek a gyakorin, mint a saját állatorvosunkban, aki amúgy nagyon jó fej, de most is csak hümmögött, meg azonnal műteni akarta több tízezerért ha reggelre nem javul... És persze ilyenkor engem is sokkal jobban felidegesít, azt meg véletlen sem mondta volna, hogy bélelzáródás általában idegen anyagtól van és majd a gyomorsav megoldja... Csak az állatkórházban bízom (bár két óra buszozás innen), csak ők meg nincsenek ilyenkor. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!