Mondanátok nekem ilyen kutyákat?
Nem szökős - ez neveléstől függ, illetve, hogy ki vannak elégítve a mozgás és egyéb igényei.
Egyébként rengeteg ilyen kutyafajta van, kicsit bővebb info kellene. Kinti vagy lakásban tartásra? Kb. milyen vételárra gondoltál? Kutyasulit vállalnál-e vele? Mennyi az a minimum idő naponta, amit biztosan rá tudsz szánni a kutyára (séta, szabadon mozgás, tanítás, játék stb.)?
Hááááát valami terriert javasoltam volna, de azok kometikásak. Az uszkár is az.
Mondjuk nekem a német juhászom is ilyen. :D okos, értelmes, imádnivaló. De őt is fésülni kell. :D beagle?
Mennyi tapasztalatod van kutyák terèn?
A magyar pásztorkutyákat már írta valaki előttem. Nekem mudim van. Volt olyan, hogy nyitva felejtettük a kaput, de esze ágában nem volt kimenni.
Tele van energiával, megvesztegethetetlen, hűséges, egygazdás. Az enyém általában kint van. Nem bánja, mert bent melege van. -5 fok alatt még a házába sem megy be. Kb. 2 hetente kicsit át kell fésülni, gyakrabban nem is nagyon szabad.
Viszont idegesítő a hangja :) Csak akkor ugat, ha észlel valamit, de akkor hangosan és érthetően jelez. Teljesen felháborodik, ha valaki megáll a ház előtt :)
Más kutyák társaságához pici korától szoktatni kell, mert nem kedveli, ha közel mennek hozzá. Ha mégis megtörténik, nem bántja a másikat, de torka szakadtából üvölt, amíg ki nem mászik a betolakodó az aurájából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!