Mit lehet csinálni az ugató kutyával?
Azért lógok ezen az oldalon éppen most,mert a kutyák ugatnak az utcán..
Amúgy keresd meg miért ugat. Menj ki hozzá nézz körül, van -e valami, ami ingerelheti, ami zavarja, egy másik kutya nincs-e kint szabadon. Én mindig azt hallottam a puliról, hogy feleslegesen nem ugat, ha ugat az jelent valamit. Pásztorkutya lévén.
Tudom, hogy miért ugat. Akkor kezd rá, mikor meghall egy másik kutyát ugatni. Péntek, szombat éjszaka a legrosszabb, mert akkor pluszban van egy kis élet a városban, hajnalban meg mászkálnak haza az emberek. Nem felénk, de mikor a többi kutya rákezdi a másik utcában, becsatlakozik ő is, és akkor már az idősebb se maradhat ki a buliból.
Nem hiszem, hogy keveset mozogna, sőt. Nagy az udvar, bőven tudnak rohangálni, reggel mikor megyek futni jön velem, este meg labdázunk.
Esküszöm már elgondolkodtam azon az elektromos vagy milyen nyakörvön is, mert a gyerekeimhez nem keltem ennyiszer, mint a kutyához.
Sokkal több fárasztás, hogy csak aludni maradjon energiája (nem az udvaron természetesen).
Éjjelre pedig zárd be valahova (lakás, kennel, garázs, melléképület).
A puli Pásztor kutya :D
Sokkal több mozgásra van szüksége. A napi futás mellé rakj be egy 2 órás sétát. Megjegyzem a legtöbb elektromos sz@rt sem érne egy pulin. (Tapasztalat) esetleg próbálj ki vele kutyás sportot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!