Lehete ilyet csinalni/kérni?
Állatorvos szeretnék lenni, de félek, hogy nem bírnám a vért, meg mondjuk a műtéteket. Videón bírom, de élőben lehet hogy nem. Még most kéne tudnom, hogy képes lennék e megszokni. Az állatok mentésére tenném fel az életem, ez kétségtelen.
De a kérdésem: ha megkérdeznék egy állatorvost (nem ismerem) hogy bemehetnék e egy műtétre, akár egy egyszerű ivartalanításra is, mit mondana? Egyáltalán szabad ilyet? Nekem ez elég fontos lenne, eldőlne az életem.
14/L
Szerintem állatorvos helyett inkább az egyetemmel vedd fel a kapcsolatot és azt kérdezd meg, hogy amikor az iskolában boncolnak - mert gondolom ez a képzés része lehet - akkor részt vehetnél-e. Vagy ha valamelyik tanárnak van kutatása a tanszéken, akkor engedne-e ilyenbe betekintést.
Egyébként a privát véleményem, hogyha videon bírod a vért, akkor nem viszolyogsz tőle annyira, hogy ne tudnád megszokni az életben, főleg ha arra gondolsz, hogy az állat élete múlik rajtad és hogy képes vagy-e segíteni neki.
Gratulálok, szép hivatást készülsz választani! :)
Biztosan van az állatorvosi egyetemen is nyílt nap. Esetleg ott érdeklődj, hátha sikerrel jársz, ahogy a #2 is írta.
Attól persze még megkérdezheted az állatorvost is, ugyan nem arról, hogy végignézhetsz-e egy műtétet, de például hogy ő hogy látja ezt a hivatást, mert te is állatorvos szeretnél lenni, de tudni szeretnéd, hogy ez mivel is jár, mind tanulmányilag, mind érzelmileg.
Hát bocsi csak ez jutott eszembe. De figyelj, boncoláson ugyan úgy halott állatot vagdalsz szét :/ Én falun nőttem fel már nem tudom hány állatot vágtunk le...szóval nekem van ebben "tapasztalatom". Én is állatorvosnak készülök de nekem még van 1 évem. :)) Nekem is vannak ettől kisebb félelmeim, habár nekem a vér pont a kisebbik félelmem. Én inkább az műtétektől félek. Kreatív vagyok és precíz a mindennapokban is mégis félek ettől az egésztől. :/ Sok szerencsét és kitartást :)
#1 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!