Műtét után a kutya nem hagyja, hogy bekenjük a varratokat és a gyógyszereit se tudjuk neki beadni. Ilyenkor mi a teendő?
Az a megoldás, hogy összeszeded magad, és nem kérdezed meg a kutyát, hogy mit enged meg mit nem, hanem lefogod és lekezeled, a gyógyszert meg szépen berakod a nyelve tövére, aztán összefogod a száját, amíg le nem nyeli.
Ő nem egy ember, hanem egy kutya, lövése nincs róla, hogy ezekre szüksége van, tehát ha nincs meg a megfelelő bizalom és irányíthatóság, nyilván ellenkezni fog, csak te ezzel felelős gazdaként nem foglalkozhatsz. Jobb lett volna, hogyha eddig is olyan kapcsolatod van vele, hogy ne okozzanak problémát ezek a dolgok, de még nem késő: egy jó kutyasuliban segíthetnek a bizalom és az engedelmesség felépítésében.
A kenegetést nem értem, volt már hasi műtétes állatom (ivartalanítás és egyebek is) több ízben, különböző helyeken műtve, de sose kellett a varratokat SEMMIVEL kenegetni. Az állatorvosnál bekenték vagy inkább lefújták, amivel le kellett, kifejezetten azt mondták, ne babráljuk, óvjuk a nedvességtől, ha mégis bármi nedvesség érné, egyedül akkor betadinozzuk le, és figyeljük, ha bármi gond van, menjünk vissza azonnal.
Nekem az első szukám volt olyan, hogy nem nagyon evett az első műtétje utáni 2-3 napban, a többi állatom legkésőbb másnap már étvágyánál volt. Nekünk nem is kellett az első kontrollig (1-3 nap a műtéttől véve) semmilyen gyógyszert beadnunk, mivel injekcióban kaptak hosszú távon ható fájdalomcsillapítót, gyulladásgátlót.
Én azt javasolnám, megérne telefonálni az állatorvosotoknak, de előtte nézd meg alaposan a sebet, rendben vannak-e a varratok, mennyire piros körülötte, látsz-e duzzadást, váladékozást, ha igen, milyet és mennyit. A kutyus hőmérsékletét is érdemes megmérni, és úgy tanácsot kérni az állatorvostól, ha kell, visszavinni, hogy megnézze és adjon szuriban gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!