Mi a véleményetek a villanypásztorról?
Kutyaiskola.
Amúgy miért zavar, ha tud barátkozni és a szomszédok kedvelik?
Hát ha még jutalmazzák is, nehéz lesz lezsoktatni.
Villanypásztor megoldás lehet. Kárt nem tesz benne, de jó időre elkerüli a kerítést
Nem tudom milyen kutyád van, de a villanypásztort nem véletlenül találták ki nagyobb állatoknak, szarvasmarhák, lovak stb. Nekem sikerült a saját bőrömön megtapasztalni, hogy mekkorát üt, nem tenném ki ennek a kutyámat. Arról nem is beszélve, hogy hogy oldanád meg, sűrűn felhúznád több sorba? Szerintem ez nem jó ötlet.
Nem tudom, hogy itt Magyarországon van-e ilyen, de Amerikában ugye nincsenek kerítések. Ott a földbe leásnak valami kis kütyüt, amihez tartozik egy nyakörv. Ha a kutya eléri a telekhatárt működésbe lép és kicsit megcsípi a nyakát, de kellő erővel ahhoz, hogy ne menjen többet oda, így nem megy tovább. Annyira gyorsan meg nem tud futni, hogy ne legyen reakcióideje a két eszköznek és átszaladjon rajta. Ott bevált, mindenhol ilyet használnak. Utána járhatnál, hogy mi is ez valójában. Talán kíméletesebb, mint egy villanypásztor. De csak egy ötlet.
Nekem a szomszédom telepített villanypásztort a menhelyről kihozott német juhász miatt.
Nem tudtak mit kezdeni a kutyával, szökött ki az utcára, a kb. 160 centis kerítés nem jelentett különösebb akadályt... kiharapott a rácson, őrjöngött, ha valaki elment a ház előtt, már feljelentéssel fenyegetőztek.
Ezért felhúztak egy villanypásztort. Először a kutya megtanult valahogy átbújni közte. Sűrűbbre vették. Akkor aláásott... ezzel nem tudtak mit kezdeni. Ráadásul, ha a kutya agya elborult (erre pl. a postás megpillantása is elegendő volt), akkor nem érdekelte, hogy ráz, átment a pásztoron.
Végül szegény kutyát visszavitték a menhelyre, mert nem bírtak vele.
Szóval, szerintem a kutyának baja nem lesz attól, ha a pásztor megrázza, ez ne tartson vissza, de nem biztos hogy a kutyát vissza fogja tartani, ha valamit nagyon, nagyon akar...
(még annyit, hogy a szomszédom esetében nyilván első kutya volt, felnőtt nj, iskola nincs a faluban, sétálni nem vitték, mert nem bírtak vele, szóval 100% az ő hibájuk volt, a te esetedben ez nyilván nem áll fenn)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!