A kiskutyám nagyon habzsolva eszik, szinte rágás nélkül nyeli le egyben a kaját. Hogyan szoktassam le erről?
Ó, megfelelő technikával a nagyon kajás kutyát is lehet tanítani :) Vidd suliba, és meglátod :)
A zabálásra tapasztalataim szerint a megfelelő lefárasztás és lelkiállapot a végső megoldás (határok között persze, mert azért sosem fog pedánsan és méltóságteljesen enni az ilyen kutya :D), de be lehet vetni mindenféle habzsolásgátlós tálakat is.
Valamiért úgy éreztem, hogy van legalább fél éves.
Pár nap alatt nem törlődik az a reflex, hogy gyorsan együnk, mert eleszik előlem. Pár hónapot várjál.
Tanitsd meg varni. Tul porgott kutyaknal neha megoldast jelenthet, ha varsz mig lenyugszik es akkor jutalmazod(eteted, dicsered, stb). Ha izgatott/felporgott kutyat jutalmazol azzal dicsered ezt a magatartast.
Etetesi ritualetok van?
Ahogy én kezelem ezt, kb..
Bár Ővele nyilván pár napja, de az előző kutyámmal így csináltam. Teljesen azonban nem hagyta el a habzsolást.
Reggel-este, kb ugyanabban az ip.-ban adtam. Kertes házban lakunk, ennek ellenére az evést szinte mindig séta előzte meg, ha valami miatt erre nem volt mód, akkor játék, de ott is volt valami feladat. Reggel munka előtt nyilván rövidebb, este hosszabb. Egészen korán sikerült megtanítani neki azt, hogy leülve várja az ételt, és utána elég hamar azt is, hogy addig nem nyúl hozzá, míg én nem engedem. A kaját a kezemmel raktam ki neki, hogy én szaga legyen, stb. Minden stimmelt, de mire odaért, akkor is behabzsolta. Egy időben próbáltam úgy leszoktatni róla, hogy felemeltem a tálat, ahogy mohón rákapott. Ebből végül kialakult az, hogy ha végig ott voltam, nem mert habzsolni, mert félt, hogy elveszem, de ahogy odébb léptem, vagy ilyesmi rögtön lenyelte egyben. Utána nehezen ezen is túl lettünk. Viszont a habzsolás annyiban maradt, hogy más gazdikat akik jutifalatozták a kutyájukat az őrületbe kergetett a kunyerálással. És persze engem is, mert úgy tűnt, hogy neveletlen, pedig egyébként nem volt az, csak ebben az egyben volt rá nehéz hatni. Hú, hát ebből tanulva, mikor láttam, hogy ez a kutyus is hasonlóképpen habzsol, megfogadtam, hogy már a legelején, csírájában elfojtom ezt a kis malőrt. Amúgy az előző kutyusom kb 1 éve hagyott itt minket. Orvosi javaslatra ivartalanítottuk, de ennek ellenére is daganatos betegsége lett szegénynek. Most éreztük, hogy készen állunk egy újabb kis szőrmókra.. :(
Kapcsold ki a tv-t, mutass neki példát hogy hogyan kell nyugodtan enni, és ne lopj a tányérjából egy falat kaját se mert akkor sietni fog az evéssel, és ha ez sem segít:
Akkor kötelezd arra hogy végigvárja ameddig te is megeszed a kaját:előbb utóbb ő is rájön hogy nem érdemes befalni, és utánna ott ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!