Veszettseg elleni oltás nelkul atutazni Nemetorszagon? Mennyire nézik szigorúan?
Magyarorszagrol Dániába utaznánk a harom hónapnál fiatalabb kutyusunkkal, viszont azt olvastam, hogy Németországba csak veszettseg elleni oltassal utazhat kutya. Mennyire nézik ezt szigorúan ha esetleg megallitanak átutazas kozben? Valakitől azt hallottam, hogy el is altathatjak a kutyát ha nincs meg az oltasa, de erre vonatkozóan nem talaltam semmi informaciot.
A többi kornyezo országban egyebkent utazhat minden gond nelkul.
Igen, csak állat útlevéllel viheted.
Itt pontos információkat találhatsz a dologról:
Állatorvoshoz mindenképpen el kell vinned, s akkor meg tudod kérdezni, hogy tudod szabályosan kivinni, mivel 3 hónap alatti.
Nyilvan nem az oltás árán akarok spórolni, hanem meg fizikálisan nem kaphat a kutya veszettseg elleni oltást, mivel harom hónap alatti. Igy altalaban mas szabályok vonatkoznak rajuk, mint például Ausztriában, Szovakiaban, Csehországba mehet harom hónap alatti kutyus orvosi igazolással, útlevéllel es chippel, veszettseg elleni oltás nelkul. Kivéve Németországba. De mivel csak olyan országokon haladunk at ami EUs, es meg határ sincs, ráadásul autopalyan megyunk es meg soha nem volt ellenőrzés meg a legnagyobb migrans válság kozepen sem ezert nem tudom, hogy mennyire kell tartani most az ellenőrzéstol.
Nekunk dan rendszámok autónk van.
Ha dán rendszámú kocsid van, akkor azt meg sem kérdezem, hogy milyen fajta a kutya, mert van amit be se lehet vinni Németbe se Dániába.
szintén a [link]
Az altatásról, amit a kérdésben írtál most látom: ha olyan kutyát viszel be az adott országba, amit oda tilos, pl. stafit Németországba, Dániába, Angliába, vagy visszafordulsz, vagy elveszik és elaltatják. Üdülési céllal a három hónap alatti nem tiltott fajta oltás nélkül nem tudom, mennyire szankcionálják. Én nem kockáztatnék itt amit írtunk, a Magyar Állatorvosi Kamara honlapján megvannak ezek az infók, jól eldugva, másik pedig hogy kérdezz, akár tőlük is, vagy az orvosodtól.
Mellesleg Dániában likvidálják a "harci kutyának" minősített ebeket, konkrétan elveszik a gazdától is, most olvastam nemrég, hogy egy dán csajtól elvette a hatóság a kutyáját, mert volt benne stafford vér, és elaltatták. Az USA néhány államában van még ilyen, EU-ban csak Dániában, teljesen kiborultam tőle (bsl néven lehet rákeresni). A tiltott fajták a maok honlapján fent vannak (adott országban tiltott fajták). Ha ott állatorvoshoz viszed, kiderül az egész az oltástól kezdve minden.
itt nézelődjél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!