Az állatvédők a textil szájkorásron nincsnenek kiakadva? Miért?
tegnap láttam valahol ezt a ponyva szerű anygból készült szájkosarat, ami tulajdonkáppen befogja a kutya száját.
Erre miért nem akadnak ki?
Mivel kutya a melegben a lihegés által párologtat, és hűti magát, szerintem eléggé állatkínzás ez a dolog, mégsem zavar senkit.
vagy rosszu látom?
4#
Látom te is elég frusztrált vagy. Normális kérdésre lehet ám normálisan is válaszolni.
Érdekes módon arra van kapacitás, hogy pl. a kutyát ne lehessen csúszó láncon tartani, amivel végig tud szaladni a területén. (most nem a 2 méteres láncra vert álltokról beszélek)
Szerintem ha egy csíkon kilógathatja a nyelvét, az is van olyyan kínzás mint egy ilyen lánc.
Az állatvédők okkal nincsenek kiadva a textil szájkosár miatt.
Eleve fajtákhoz igazodó méretűek kaphatók, pl. dán dog, uszkár, Jack Russel Terrier, Border Collie, Doberman, stb. Van, ahol fajtán belül külön van szukának és kannak.
Ezeken belül vannak állíthatók: pl. hálóbetétes, állítható nyak- és orrhevederrel.
Semmi baj nincs velük. Ahogy műanyagból és fémből is lehet rossz méretűt használni, úgy ebből is.
Egyébként, az állatvédőknek semmilyen jogosultságuk nincs. Ők is állatvédelmi hatósághoz (jegyző, járási hivatal, kormányhivatal); adott, azonnali intézkedést kívánó esetekben rendőrséghez fordulhatnak. Amit, te is ugyanúgy megtehetsz, ha okot látsz arra, hogy állatvédők tegyék meg.
Te állatkínzásnak nevezed, a Büntető Törvénykönyv (2012. évi C. törvény) nem.
„Állatkínzás
244. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Utolsó, köszönöm a választ.
Ezek szerint a láncon tartás még engedélyezett? Azt hittem már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!