Textil szájkosarat miért nem tiltják már be?
Sokszor làtok olyan kutyàkat amelyeken textil kosàr van. Télen semmi probléma vele. De amikor bejön a hőség, szerencsétlen àllatok alapból is nehezen tudjàk hűteni magukat, de ha még ràerőltetik ezt a sz@ rt még a nyelvét is csak előre tudja kidugni...... Levegőt alig tud venni rajta keresztül. Ezek az emberek nem félnek, hogy kedvencük hőgutàt kap?
Vélemények?
Még nem láttam ilyet, azt gondoltam, csak állatorvosnál, esetleg kozmetikában használatos.. nem csak szükség megoldás?
szegénykék..
Milyenre gondolsz konkrétan? Megmutatod képen?
Nekem textil van, viszont alul hálós, elöl pedig teljesen szabad.
Egyébként a kereskedelem nem arról szól, hogy ennek az embernek, annak az állatnak jó legyen, hanem, hogy dőljön a pénz...
Hát, én szerencsére nem sokat.
De már alapvetően akármilyen szájkosarat nagy szívfájdalommal teszek a kutyámra... akár télen, akár nyáron, még akkor is, ha nem viseli rosszul. Rossz ránézni ilyenkor...
Àllatorvosnàl is is szoktak hasznàlni olyat, csak az alja nem hàlós, és igen az eleje nyitott, de mivrl összefogja a szàjàt, nem tud benne harapni. De nyàron lihegni se nagyon.......
Nekem pl. halti van a kutyàmon, amikor megyek melózni vele, igaz harapni is tudna benne de nem olyan tipusú a kutya. Az előző kutyàmon meg inkàbb vas volt amiben teljesen ki tudta a szàjàt nyitni.
Hát, azért a szájkosár elsőszámú funkcióját ellátja, azaz a kutya nem tud harapni... :D
Ha meg előre ki tudja dugni a nyelvét, az szerintem bőven elég. Gondolom, nem egész nap van ezeken a kutyákon szájkosár, annyi időt meg kibírnak elöl lihegéssel.
Szerintem vannak sokkal durvább dolgok is, mint a textil szájkosarak...
ma 23:03
A textil kosár eredetileg az orvosoknak készült, hogy ne tudjon harapni a kutya. Valóban sok kutyán látom nyáron is. Ha pontos méretű, a kutya nem képes benne lihegni, ami számára egyenlő a hűtéssel. Mit jelent neked a "nem sokáig"? Fuss egy kört egy háztömb körül és utána szorítsd össze a szádat, amikor levegőért kapkodsz. Csak 4-5 percig.
A háló semmit nem segít. Csak olyan jól mutat. Amikor a múltkor az a komoly hőség volt, a buszon 40 percig utazott egy pit ilyen szájzárral. Éppen a nyelve hegye volt kint szegénynek. Akinek kosarat kell adnia a kutyájára, bőr, fém, műanyag, tök mindegy, de meg kell nézni, hogy a lehető legnagyobbra ki tudja nyitni benne a kutya a száját.
Nyáron a szoros vászonkosaras kutyák gazdáját simán megbüntetném állatkínzásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!