Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire bízhatok egy olyan...

Mennyire bízhatok egy olyan állatorvosban aki a kutya fajtáját se tudja megmondani?

Figyelt kérdés
kb. 3 hete találtam egy 4 hónapos fajtiszta havanese kiskutyát.Sajnos szegény elég alultáplált volt, tele volt kullanccsal.:S Nem értem hogy ki lehetett ilyen szívtelen,hogy kirakja. Mióta az eszemet tudom havanese kutyáink voltak onnan tudom,hogy Ő is az. Emellett nem egy és nem 2 ismerősöm is mondta de nem az a lényeg,hanem,hogy az állatorvos akihez most vittem azt mondja,hogy yorki keverék és semmi havanese vonás nincsen benne. Ő adta be neki most az első oltást....Maradjak nála aki még egy kutya fajtáját se tudja megállapítani vagy inkább keressek mást?
2010. ápr. 23. 00:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, valószínűleg szaporítótól vásárolt kutyus, s miután rájött a "kedves" gazda, hogy ráfaragott, egyzserűbbnek látta kidobnia. :( Ezért kell jó kennelből kutyát venni, szűrt szülőktől! Ugyanis a PRA genetikailag öröklődő szembetegség. Szűrt szülőknél kizárható, hogy beteg kölyök szülessen, amennyiben mindkettő mentes, vagy egyik hordozó, másik mentes. Két hordozótól beteg kölyök születik, a szülők hordozóságát avagy mentességét pedig szűrésekkel lehet megtudni, s a párosítást e szerint tervezni...

Remélem, sokan olvassák, akik a szaporítókat pártolják és elgondolkodnak.

Tőled pedig nagyon szép dolog, hogy befogadtad és ennek ellenére megtartod, gondoskodsz róla. Kitartást, hidd el, ennek ellenére is nagyon sok örömöd lesz benne!

2010. ápr. 23. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!