Mennyire bízhatok egy olyan állatorvosban aki a kutya fajtáját se tudja megmondani?
Attól még, hogy valaki állatorvos, nem köteles ismerni minden kutya-, macska-, görény-, egér-, madár-, ló-, stb. fajtát. Tudom, a havanese nem ritka kutyus, és gondolom azért érint ilyen mélyen a dolog téged, hiszen te ezt a fajtát szereted a legjobban, de úgy gondolom, ettől még nem kell elítélni az állatorvost, lehet jó szakember. Az én dokim is csak onnan tudja, hogy himalája cicáim vannak, hogy megmondtam neki, pedig egyébként nagy hosszú szőrű cica rajongó, neki szibériai cicája van...
Mindezek mellett, ha nem bízol benne, váltsd le, hiszen a te kutytsaidat gyógyítja, de én ezért még nem tenném, ha egyébként elégedett vagyok vele.
Hááát .... azért nemtom, olvasva az előző válaszokat, nekem ez furcsa.
vagy nagyon kezdő az állatorvososd aztán még nincs meg a kellő gyakorlata vagy nincs több ötletem, mert ez most egy olyan dolog, hogy mintha egy matek szakos tanár széttárná a karjait, hogy mennyi is 2+2 ...
Szóval ... valami nem okés az én véleményem szerint. na meg azon kívül, én nemtom a te állatorvosofd milyen, de náluk is van szakosodás kisállatora, háziállatokra stb, az enyém kisállat és egzotikus állatokra szakosodott (mármint hivatalosan, oklevélileg), és el is ismeri, hogy ebben otthon van, amit nem is kétlek, mert látszik rajta, de egy tehénhez nem merne kimenni. Ezt így pedig meg is értem.
Szia!
Mi a gond ezzel?
Szerintem csak a városi dokik ismerik jószerivel az összes divatkutya márkát, falun nem biztos, hogy egy egyszerű mezei állatorvos első látásra megmondja neked, milyen fajta kutyád is van.
Sőt, továbbmegyek, az enyémről,mikor kiállította az új oltási könyvet, ő kérdezte meg, milyen fajta, és hogyan kell leírni.
Itt nálunk németjuhász, puli, tacskó, kuvasz, foxi a nyerő, és ezek keverékei.
8-10 hónapos koráíg szerintem Te se legyél annyira biztos benne, hogy havanes-et találtál, bármilyen más kutya is lehet benne, csak még nem ütött ki rajta, mert kicsi.
Egy havaneset nem dobnak ki csak úgy az utcára, anélkül, hogy keresnék.
Elsősorban kitennék a kutyusról egy-két képet városszerte, hátha egy kisgyerek húsvéti ajándéka volt, csak elszaladt séta közben.
Köszi a válaszokat...:)
9:10-hez szólnék. A kutyust egy dobozban találtuk szóval kizárt,hogy elszökött volna valahonnan.
Ma elvittük egy másik állatorvoshoz HÁLAISTENNEK!!!, akinek mondanom sem kellett semmit egyből rávágta,hogy milyen fajtájú a kutya de sajnos más is kiderült amit a másik orvos állítólagos alapos átvizsgálása után nem vett észre. Nem tudom,hogy csupán véletlen egybeesés vagy sem de a kutyusnak kezdeti PRA szembetegsége van. Azaz pár éven belül teljesen meg fog vakulni a bal szemére. Lehet,hogy ez nem tetszett annak a "kedves" emberkének aki kitette...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!