A nagytestű kutyáknak is árt a lépcsőzés?
#5: Felkeltetted a kivancsisagom, akkor ezek szerint az embert ugy talaltak ki, hogy termeszetben is tudjon lepcsozni akar 4 emeletenyi magassagot is?
Van egy termeszetes kopasa a dolgoknak, bizonyos dolgok ezt megygyorsithatjak (akar a lepcsozes), de kapni rengeteg keszitmenyt, ami pont ezt hivatott lassitani esetleg ellensulyozni. A kutyaim eleg sokat ugralnak futnak, birkoznak egyszoval igencsak igenybe vannak veve azok az izuletek, de a jominosegu tap es nemi taplalek kiegeszito (fel eves orvosi kontroll mellett) eddig nalunk nem okozott gondot se a kicsinek (10kg) se a nagynak (30kg) napi 3-4 emeletezes.
Azt nem allitom, hogy jot tesz, de nekem senki nem magyarazza meg, hogy masfel-ket ora ugralas, szaladgalas az jot tesz de 30 lepcsofok megmasza dramai karokat okozna. Biztos vagyok benne vannak fajtak(kutyak), amik hajlamosak, de altalanositani szerintem nem lehet.
Érdekes, 3. emeleten lakunk, nagytestű keverékünk van 7 éves, és köszöni, az ízületeivel semmi gond, pedig napi 3-4 alkalommal végigmássza a lépcsőket le-föl.
A kisebb testűeknek sokkal jobban árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!