Nagytestü kutyának árt a lépcsőzés?
Nagytestűnek biztos!
Főleg ha rendszeres és sok!
Mennyit kellene lépcsőznie?
Kiskorában árthet neki, amíg fejlődnek a csontjai, izületei. Ameddig elbírod, inkább vidd ölben. De amúgy egy felnőtt nagytestű kutya nem rokkan bele egy kis lépcsőzésbe. Persze, ha a negyedikre kéne napi 2x3 alkalommal felmennie, az nem lenne túl jó. Semmilyen kutyának sem.
Igen a névből, habár a 16-ra még nem jöttem rá. vannak olyan fajták, amik nem olyan gazdáknak valók, akikben egy csöppnyi bizonytalanság is van. Ő sokat kérdez, tehát bizonytalan. Jó nyilván imádni fogja, és törődni fog vele, de mi lesz ha kifog egy akaratosabb tökösebb egyedet??? Annál nem lesz elég a kérdés-válasz. A másik pedig, hogy a kutyaiskolák némelyikében eléggé negativan állnak hozzá a dobermannhoz, még azért ezt is át kell vészelni a sok "mit vársz tőle: dobermann"-t .
Kérdésedre visszatérve, az ha picinek egyszer-egyszer felmegy a lépcsőn semmi baja nem lesz, csak ne legyen rendszeres.
Az én kutyám kb. 3 hónapos kora óta lépcsőzik (eddig bírtam kézben vinni) 1-1 emeletet a séták alkalmával. 4 hónapos kora óta izületvédőt adok neki.
Nem a legjobb nekik sem a lépcsőzés, de mégsem olyan nagy gond, mint pl. egy tacsinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!