Vállaljak kiskutyát?
Hát nem ideális, de kibírja a kutya, főleg ha az első egy-két hétben szabit vesztek ki, és ezerrel szoktatjátok a kutyát szobatisztaságra meg az egyedül maradáshoz, illetve nem tutujgatjátok halálra.
Szobakennelt mindenképpen javaslok, illetve azt, hogy lehetőleg jó tenyészetből hozzatok el egy 10-12 hetes kölyköt, ne egy szaporítós 6 hetest. Ez a pár hét és a kutya előnevelése, kiegyensúlyozottsága rengeteget számít.
Ha menhelyi kutyában gondolkodtok, akkor kössétek fel a gatyát, mert esélyes, hogy lövése nem lesz a helyes viselkedésről, és vélhetően a maga alá pisilés-kakálás, meg a produktumba beletrappolás is természetes lesz neki. Nem mondom, hogy mindegyik ilyen, de érdemes a legrosszabbra készülni, akkor max. pozitívan tudsz csalódni :) Neveltem már egy pár almot menhelyen, úgyhogy azért némi tapasztalatom van azügyben, hogy mire lehet számítani tőlük. Nincs előttük jó példa (felnőtt kutya), nincs idő nevelgetni őket, a kennel van meg a biológiai folyamataik, ebben nőnek fel, eleinte nem nagyon lehet tőlük mást várni. A szaporítós kutya ugyanez pepitában, mert ott még az anyjuktól is ezt látják, és általában nagyon kicsi helyre vannak zárva, nulla foglalkozással.
Mindenesetre szobakennellel meg lehet előzni az idegbajt, hogy hazaérsz hullafáradtan, és minden szét van rágva/pisilve/kakálva, illetve a kutya is gyorsabban lesz szobatiszta. A pelenkára szoktatást próbáljátok meg elkerülni, mert nem ritka, hogy később probléma van belőle (a kutya mindenféle más dolgokat is pelenkának néz, pl. szőnyeget, vagy a padlót ott, ahol a pelenkája volt), amit nagyon nehéz orvosolni.
Ha kölyköt szeretnél,érdemes ideiglenes gazdiknál is körbenézni. Sokan nevelnek pár napos koruktól kicsiket,ismerik a temperamentumukat,foglalkoznak velük.
Menhelyről hozott kicsinél sajna az van,amit Akumi is írt.
Viszont szerintem ezerszer jobban jártok egy növendék kutyussal. Jobban bírják az egyedüllétet is.
Én-ahhoz képest hogy én is cumis idi vagyok- sajátnak csakis felnőttet hoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!