Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni ebben a...

Mit lehet tenni ebben a lehetetlen helyzetben? (kutyaprobléma)

Figyelt kérdés
A barátomnak vna egy 5 éves, jólnevelt staffordshire kutyája, ő nem akarta, de a volt barátnője akarta mindenáron, megegyeztek, hogy szakítás esetén magával viszi, de nála hagyta, és nem hajlandó befogadni. barátom összeszokott vele, tanítgatta, de nagy teher neki mert sosem akart kutyát, és még nehezebb, mióta összejöttünk, mert nem szeretme a kutyákat, tartok tőlük - mielőtt jönne az utálkozás, sose ártottam egy kutyának se és az övével sincs bajom, de nehéz így együtt élni vele, mert kicsi a lakás. barátkoztam vele, vittme sétálni, játszottunk, de érzi, hogy nem vagyok kutyás, nem hallgat rám, nem tudom ledominálni. barátom már énelőttem is szeretett volna új gazdit neki, mert se ereje, se kedve sokat foglalkozni vele a sétán és etetésen felül, de a kutya annyira féltékeny és hisztis, mióta hozzáköltöztme, hogy kibírhatatlanul viselkedik. hiába jólnevelt és okos, miattam bosszúból bepisil-bekakil a levitelek mellett is, szétszedi a cuccaimat, ugrál, nagyon zavar minket, mert egyikőnk se nagy kutyás, nincs affinitásunk foglalkozni vele. nagyon szeretnénk jobb otthonba juttatni őt, de senki se akar felnőtt kutyát, ismerősöket végigkérdeztük már.. hatalmas teher amit egyikőnk se akart, bele lettünk kényszerítve, és tanácstalan vagyok, mit tehetnénk.. de én nem akarok így élni, megmérgezi a mindennapjainkat, rengeteg miatta a feszültség és mindennaposok a konfliktusok. menhely kizárva.

2016. szept. 8. 13:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó, nincs igazad, szerintem a kérdező meglehetősen toleránsan áll hozzá ahhoz képest, hogy tart a kutyáktól. És a párja helyett inkább annak az exét sarazd, ő hagyta ott a kutyáját.
2016. szept. 9. 14:05
 12/16 anonim ***** válasza:
67%
Igen, az amstaffrescue egy csomó kutyát hirdet, nem értem, mi ezzel a bajotok. Épp ez a lényeg, hogy a tiéteket is hirdetheti, úgy, hogy közben nálatok marad :) És akkor nincs menhely, de van aktív gazdakeresés. Hol a probléma?
2016. szept. 9. 14:26
 13/16 A kérdező kommentje:

én is így láttam, de neki belefájdult a szíve a posztokat látva, szóval nem akartam erőltetni.

kedves "szomorú hogy engem választ a kutya helyett" válaszo: meglehetősen primitív a hozzáállásod, nem mindenki az állatszeretetet tartja a legfőbb emberi erénynek és nem kell elítélni senkit se azért, mert nem kutyarajongó, képzeld, barátom sem az, soha nem akart kutyát. miért is rendelje alá az életét az exe által kikövetelt majd elhagyott kutyának, amikor ő SOHA nem akarta? így is sokat áldozott fel érte, és képzeld, nem az alapján választott párt, hogy ki olyna kutyamániás még, mint az exnője. mert ő mindnenél jobban az volt, és mint olvashattad, a kapcsolat szar volt, és végül a kutyáját is elhagyta. érdekes módon én és a barátom gondoskodunk azóta is a kutyáról, nem pedig a nagy állatszerető exbarátnő, pedig egyikőnk se állatrajongó. (és ez NEM azt jelenti, hogy nem kedveljük őket vagy valaha is ártanánk egynek is, egyszerűen sose akartunk állatot tartani).

2016. szept. 9. 14:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

én úgy látom, hogy körbejártad a lehetséges megoldásokat, itt is születtek normális válaszok arra vonatkozóan, hogy mit lehet tenni a "lehetetlen" helyzetben. De közben neked és a barátodnak semmi se jó: mivel ismerősnek nem kell, a fajtamentés lenne az egyetlen út, de az nektek nem jó, mert akkor a barátod nem tudná, mi lett a kutyával.

Szóval le is akartok mondani róla, meg nem is. Ez a fajta döntésképtelenség a ti (vagy a barátod) problémája, semmi más. Első körben ha nem akar kutyát, azt nagyon keményen le kellett volna kommunikálnia az exével. Ha meg akar, akkor az meg veled kéne tudnia megbeszélni...

Vagy-vagy. Köztes megoldás nincs.

Mondd meg a barátodnak, hogy legyen végre férfi, és hozzon egy DÖNTÉST.

2016. szept. 9. 20:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát nézd, ha ismerősnek nem tudjátok adni, ismeretlennek meg nem akarjátok, akkor a kutya marad. Ennyi. Saját magatokat akadályozzátok, és a kutyával is kicsesztek. Szóval vagy szedjétek össze magatokat, neveljétek meg (segítséggel), hogy élhető legyen, és gondoskodjatok róla, vagy barátkozzatok meg a gondolattal, hogy a gazdához adás egy kicsit mindig lutri. Különben ugyanebben a szutyok helyzetben maradtok ítéletnapig.
2016. szept. 9. 20:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Tegyétek fel facebookra, adjatok fel hirdetést neten, újságban.
2016. szept. 16. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!