Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mégis mit tudok tenni ezekkel...

Mégis mit tudok tenni ezekkel a lehetetlen családtagokkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a probléma ott kezdődik, hogy van egy kölyökkutyánk, aki eléggé válogatós, jobban mondva csak a tápot nem hajlandó megenni.

Mivel a kutya "közös", ezért a testvéremmel hetenként felváltva etetjük. Na most, ő abszolút elkényezteti, állítom, hogy miatta lett ilyen válogatós, kb. a szájába adja a falatot, ha lerakja a tálat és a kutya nem kéri, mert szegényke azért biztos éhes.

Ha éppen én vagyok a soros lerakom a tálat, és ha a kutya bele sem kezd, elveszem, mondván, hogy oké, akkor majd este megkapja újra. Most árulta el, hogy ja, ő minden délben is kirakja neki a kaját, mert látja rajta, hogy éhes, érdekes módon a kutya mégsem eszik akkor sem, de a tesóm a kezéből adja neki a kaját, nehogy "éhen haljon."

Szerintem csak következetesen kéne neki kirakni a kaját, ha éhes lesz úgyis megeszi, de így, hogy én tartom a saját elképzelésemet, ők mégis "titokban" préselik bele a tápot, rájöttem, hogy miért nem hajlandó soha enni, mert tudja, hogy úgyis még naponta 5x ki lesz rakva neki, hogy falatozzon.

Mivel még nem vagyok felnőtt, ezért a szüleim természetesen h*lyének néznek, eléggé régimódian gondolkodnak ezügyben, természetesen a 12 éves testvérem mellett állnak, így minden nap végül főznek neki mindenféle zsíros,fűszeres leveseket, hogy azzal majd megeszi a tápot, de nem ők takarítanak utána, amikor a túl fűszeres kajákat nem bírja a gyomra.

Igazából ez csak egy költői kérdés, tudom, hogy mivel nem az én házam nem szabhatom meg, hogy ki mikor eteti meg, csak ma lett elegem az egészből, és muszáj volt kiírnom magamból, úgy döntöttem, hogy nem etetem tovább, csinálják, ahogy akarják, nem is fogok takarítani utána többet, átadtam nekik az egész kutyatémát (egy időre), amit nyilván nem fogok kibírni, hiszen 7 éve akartam a kiskutyánkat, és ettől függetlenül őt imádom, csak az idióta családtagjaimat nem, akik emiatt állatkínzónak neveznek ordibálva, amiért (szerintem) normálisan próbálok bánni a kutyussal.

Ja és persze ebből következik, hogy rájuk még 5 hónap után is ugyanúgy felugrál, nem hallgat egyáltalán rájuk, de ez szerintük cuki, mert még kölyök.

Hogyan próbáljak esetleg rájuk hatni, hogy ne szóljanak bele a normális kutyatartásba, és értessem meg, hogy nem állatkínzás, amit csinálok? Legalábbis remélem:D

(Bocsánat, elég hosszú lett, de nagyon ideges lettem emiatt.)

2016. jan. 14. 19:10
 1/4 anonim ***** válasza:

A kutya gyomra hasonlít a farkaséhoz.

Azokat meg nyilván senki nem eteti, vadásznak.

Gyakran megesik, hogy aznap nem sikerül fogniuk semmit. Nem pusztulnak bele.

Pár szakirodalomban benne van, hogy a kutyának kifejezetten egészséges, ha heti 1x koplalónapot tartotok.

2016. jan. 14. 19:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Vedd rá őket, hogy vigyétek el a kutyát családostul kutyaoviba, ott meg mellesleg hozd szóba a témát az oktatóknak, majd ők elmondják, hogy hogyan, meg miért, és neki valószínűleg jobban elhiszik. Csak aztán próbáld meg nem az orruk alá dörgölni, hogy "én megmondtam", nehogy már csak azért se úgy csinálják, hogy neked legyen igazad. Legyél boldog azzal, hogy te tudod, a kutyának meg a családnak is jobb lesz a továbbiakban így :D
2016. jan. 14. 19:18
 3/4 A kérdező kommentje:

1.válaszoló:én ezt tudom jól, ennyi sok év alatt, míg vártam, volt időm néhány könyvet elolvasni:D Csak a családommal nem tudom ezt megértetni.

Akumi: na ez nagyon jó ötlet, hihetetlen, hogy eszembe sem jutott, szüleim munkatársai is kutyatartók, és akármit hallanak tőlük, mindig itthon mesélik, hogy de azt úgy kell, mert xy azt mondta, szóval a kívülálló véleménye mindig szent, de ha én mondom ugyanazt, az nem úgy van:D

2016. jan. 14. 19:24
 4/4 kutyamutyi ***** válasza:
100%
Egyet értek az előttem válaszolókkal. Az ilyen dolgot dacból se add fel, mindig légy ott a kutyád kérdéseiben! Hajrá! :)
2016. jan. 14. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!