Melyik kutya a legjobb harcos?
Ez a kérdés FIKCIÓ! Teljes vállszélességgel állatvédő vagyok, csak kíváncsiságból teszem fel ezt a kérdést.
Ha az utcán találkozna két teljesen KÉPZETLEN kan kutya, egy szabályok nélküli harcban (utcán egymásnak esnek), akkor mely kutyák lennének a legesélyesebbek?
U.i.: Viszonylag csak ember tart amerikai pitbull terriert. Elfogadom. Nem értem, hogyha házi kedvencnek szeretnéd, akkor miért nem staffordshiret tartanak, de legyen most ez így. 10 ből 1 ember akinek valójában tetszik a pitbull, mert egy intelligens, agilis kutya, a maradék 9nek azért van, hogy levigye az utcára vagánykodni szájkosár nélkül. Mi ebben a vagányság? Nyilván semmi, és lehet rossz a gondolatmenetem, de egy képzetlen (tehát nem harcoltatott pitbullt) én úgy vélem, hogy legalább 10 kutyafajta földhöz vág.
Mit gondoltok erről?
Igen, ezzel a fajta vadítással már én is találkoztam. Láttam, ahogy sétánál rugdossa rá a kerítésre a kutyáját, mert bentről ugat rájuk a németjuhász. És hogy támadd, gyerünk...
Meg személyes tapasztalat, amikor a növendék pit a játékból átváltott egy durva már-már agresszív játékra, lehetett látni, hogy elvesztette a fejét, a gazdira úgy kellett rászólni, hogy állítsa már le, mielőtt a másik jóval nagyobb kutya elveszti a türelmét és letépi a fejét. Ott konkrétan állt a gazda és jajj, most mi lesz, jajj, most mi lesz... na az ilyennek sem való, csak azért vette, mert divat.
Meglepően hasznos kommentek érkeztek, köszönöm :)
Egy dolog azért még bántja a csőröm. Lát valaki egy aranyos tündér pitet, mégis azt mondja, hogy ez egy agresszív állat, egy harci kutya, le kell lövetni, be kell tiltani, máglyán el kell égetni...
Ha viszont én hazahozom majd a Tosámat, akkor mindenki azt fogja mondani, hogy jajj, de aranyos nagy mamlasz, holott ugyanúgy harcra tenyésztett fajta, mint a pit,sőt... annyi különbséggel, hogy a Tosát kevesen ismerik.
Itt azért eléggé bejön sajnos a fajta iránti előítélet.
Hozzáteszem, hogy ez abszolút nem baj mielőtt valaki félreérti :D :D :D
Csak albérletben lakok, ha hazahoznék egy pitet, staffit, corsot, kangalt, kaut, kájt akkor tuti repítenének is ki minket a házból másnap...mert nem jó a megítélése, a tosát meg nem ismerik ennyi. Ez valahol szánalmas az emberek részéről :)
Nekem a kutyafajták iránt nincs előítéletem. Szerintem mind a pit, mind a staff remek fajta. A gazdákkal, a szaporítókkal és az ostoba tenyésztőkkel van a gond. De ez (szinte) minden fajtára igaz.
Grat a tosához. Élőben még nem láttam sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!