Mit csináljak 6 hónapos kutya nagyon agresszív?
Nem csak rászólni kell, meg kiabálni, hanem megfogni őnagyságát a nyakánál fogva és leszorítani a földre, és úgy tartani, míg meg nem nyugszik.
Amúgy meg kutyasulit javaslok, mert ez addig fog fajulni így, hogy majd titeket is megharap, ha nem úgy van valami, ahogy ő akarja.
Domináns, ezen csak Te tudsz segíteni.
Ha azt látod, hogy a yorki fél, vagy egyszerűen túl agresszív a pincsi, azonnal állítsd le. Határozottan, megfogod a pofáját, a szemébe nézel mereven, és rászólsz.
Az idegenek ugatását szintén gyakorolni kell. Tudom, hogy mondani könnyű, az én 10 éves yorkimnál kb mostanra sikerült azt elérnem, hogy ne rohanjon ki ugatva a folyosóra, ha jönnek. De ha idegen jön be a házba, akkor sajna nekem sem mindig sikerül.
Kérj meg egy ismerőst, hogy menjen el Hozzátok. Amint elkezd ugatni a kutya, azonnal tereld el onnan messzire. Ha abbahagyta, újra próbáljon meg bemenni az illető. Meg fogja tanulni, hogy az ugatással nem ér el semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!