Hogy érjem el, hogy a kutyám vissza is hozza az eldobott labdát?
Néha megteszi, de többnyire inkább elvonul vele, hogy rágcsálja (a labda sípol). Más dolgokkal is hasonlóképpen tesz, vagy amit nem lehet rágcsálni, azt tépi, rázza. Eddig minden mást meg tudtam neki tanítani, de ezzel nem boldogulok :(
Remélem, itt valakinek van valami jó ötlete! Előre is köszi!
(Tizenegy hónapos, kistestű keverékről van szó.)
Nem rongál semmit a lakásban, nincs vele ilyen baj. A játékra gondoltam, hogy elkapja, aztán lefekszik, és önfeledten rágcsálni kezdi.
Második válaszoló: igen, próbáltam csalogatni, hívni, de akkor leggyakrabban elengedi a szájában tartott dolgot, és úgy jön oda :(
Mert nem hülye. :D
Te megcsinálsz olyanokat, amit nem szeretsz?
Eleinte ne dobd messzire a labdát. Ha leteszi, mondd neki, hogy hozd, és mutasd meg a másikat. Ha nem hozza, hagyd ott a kutyát, vége a játéknak. Ha már szinte a lábad előtt ledobná, akkor dobhatod a másikat. A földön levőt pedig gyorsan kapd fel.
Amit dobálsz neki, azt csak akkor használd eleinte, amikor játszol vele. Utána elteszed.
Nekunk az valt be, hogy egy teniszlabdat felvagtunk es a szeme lattara beletettem egy falatot, az elejen megprobalta kiszedni, de nem ment kiszedtem neki es odaadtam, aztan eldobtam neki ugyanez, odamentem kiszedtem neki. Aztan osszekototte, ha nalam a labda kap jutalomfalatot. Utana mar ha visszahozta zsebbol jutalmaztam.
A masik kutyamnal egyszerubb volt, ott a "fogd" parancsra nem eresztette a labdajat eleg volt csak visszahivnom, elkernem, kb 20 perc utan megertette (mondjuk o egy labi keverek az elete az a vacak labda visszahozasa).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!