Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szájkosár nem volt a kutyán...

Szájkosár nem volt a kutyán ezért 16. 000, -Ft-ra büntettek volna?

Figyelt kérdés
A buszon a kutyámon nem volt szájkosár. Menhelyi pár nap alatt még nem tudtam rávenni (felnőtt kutya) hogy, elviselje. A buszon odajött egy nő a lányával, hogy "ha most szolgálatban lenne, megbüntetne a szájkosár hiánya miatt 16 ezer forintra" Nézegettem a neten, hogy szájkosár miatt is ennyi a büntetés, mert kutyajegy hiánya miatt ennyi azt láttam, de szájkosárra nem írták.

2016. szept. 5. 12:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
87%

A szájkosár viselése nem arról szól, hogy harapós-e a kutya, vagy hogy a sofőr szakmai ítélőképességében meg lehet-e bízni (nem).

Egyrészt nem tudhatod, hogy reagál a kutya, ha valaki rálép a farkára egy hirtelen fékezéskor, vagy ha ráesik egy kisgyerek. Simán odakaphat ijedtében akkor is, ha amúgy jóindulatú. Nem is kell, hogy megharapjon valakit, bőven elég, ha az illető megijed, és hisztériás rohamot kap, hogy úristen majdnem megharapott. Senkinek nem kell a balhé.

Másrészt meg vannak emberek, akik félnek a kutyáktól, és ezt illik tiszteletben tartani, már csak azért is, mert felelősséggel tartozunk a kutyák és a kutyások megítéléséért. Ha mi szarunk a többi emberre, az majd esetleg valaki más kutyájának a megmérgezésében csapódik le később. Az se hiányzik senkinek.

Szóval többet ésszel, mint erővel, tessék csak rárakni a szájkosarat a kutyára, nem csak azért, mert ez a szabály, hanem mert józan paraszti ésszel belátható, hogy nekünk kutyásoknak jó, ha rajta van.

2016. szept. 5. 13:21
 12/12 anonim ***** válasza:
73%
A szájkosárnak még egy előnye van. Az emberek sokkal több teret engednek a kutyának, ha szájkosár van rajta. Én mindig szájkosárban viszem tömegbe. Sokkal könnyebb haladni
2016. szept. 5. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!