Hogyan tudom leszoktatni a kutyámat arról, hogy emberi ürüléket egyen?
19.55
szia!
sajna annyit tudok azóta, hogy nem viszem le a völgybe, ahol ezt megtehette...azóta nem fordult elő, de jobbat még mindig nem tudok én sem.
40 éve kutyás vagyok, sok esettel találkoztam ebben a témában is!
A legjobban tartott, táplált kutyáknál is előfordul. (Barátom, dalmatája jut eszembe, legjobb, egyben legszörnyűbb példaként! Szabadon engedve, azonnal kereste, és megtalálta...)
Az egyetlen célravezető megoldás, a folyamatos figyelés, -séta, dologvégzés közben- és azonnal közbeavatkozás! Fúj!, Grabanc rázás! Leszidás! És persze a jutalmazás, ha nem kezdi el a szörnyű szokást, sem a sajátját, sem másét... Persze, fogmosás, gyakoribb féregtelenítés, fürdetés, -van olyan, hogy bele is hempereg- ezek természetesen bevethető teendők.
Amúgy, minden értelmes magyarázat, valami féle ősi ösztönre vezeti vissza, ezt a viselkedést, ami számunkra taszító!
A "dr. Ernő" féle IQ-betyár beszólás, azt gondolom, minősíti a mélységi szintet, ahol a sanyarú, szellemileg visszamaradt kétlábú válaszol egy ártatlan kérdésre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!