Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lidl-s mogyoróvaj adható...

Lidl-s mogyoróvaj adható kutyának?

Figyelt kérdés

Ebből a mogyoróvajból ehet a kutya: [link]

Összetétel: földimogyoró, barna nádcukor, pálmaolaj, tengeri só, nyomokban diófélék.

2016. szept. 3. 11:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Észkombájn, ha nasiként adod neki, akkor is azzal eteted, és akkor sem kutyának való étel. Te se eszel nasiként keksz helyett kutyatápot, vagy igen?

Lehet kapni ezer meg egyféle jutalomfalatot kutyáknak, vagy párizsit, sonkát, túrót simán lehet adni nekik nasinak, de édességet semmiképpen, pláne mogyoróvajat, aminek nulla tápértéke és csak letapad a gyomrában meg a beleiben.

Eleve hülyeség azért megvenni ezt a sz-r ócska lidlis nyálkát, hogy a kutyát etesd vele. Ha meg magadnak vetted és ehetetlen, akkor inkább dobd ki, ne a háziállatokat büntesd vele.

2016. szept. 3. 13:58
 12/19 A kérdező kommentje:

Mert a párizsi meg a sonka az aztán jó a kutyának :D

Amúgy nem a kutyának vettem a mogyoróvajat xD csak van itthon, ettem belőle és gondoltam megkínálom, de nem gondoltam volna hogy ilyen idegállapotba hozlak egy ártatlan kérdéssel :D Tudod van az a hülye Amerika ahol pl szintén szoktak adni mogyoróvajat a kutyának. A mogyoró amúgy is jó neki ;) De az vesse rám az első követ, aki nem szokott adni a kutyájának fényévente egyszer valami ilyesmit. Te meg nézd meg miből készül a sonka meg a párizsi és fuss neki újra.

Aki normális választ adott, annak köszönöm!

2016. szept. 3. 14:31
 13/19 anonim ***** válasza:
68%
Ez nem édesség. Gyakorlatilag mogyoró, ugyan mi baja lesz a kutyának egy kis földimogyorótól? Pár százalék cukor van benne, a cukrot meg nem kellene valami méregként kezelni, mert azzal csak kiröhögteti magát az ember. A kutya eszik zöldséget, gyümölcsöt, ezekben mindben van cukor. A kutyára ugyanolyan hatással van a cukor, mint az emberre, a túlfogyasztása (amiről itt nyilván szó nincs) egészségügyi problémákat okoz, de egyébként semmi gond nincs vele.
2016. szept. 3. 14:35
 14/19 anonim ***** válasza:
84%

baja nem lesz tőle, bár én akkor már inkább csinálnék/keresnék olyat, amiben sótlan mogyoró van és tényleg nincs benne semmi cukor, adalék. de amúgy kb annyi baja lesz tőle mint neked, vagyis semmi...

azt én se értem, aki párizsit javasol helyette, ezerszer inkább ez :D abban tényleg szenny szokott lenni, persze nem mindegyikben.

2016. szept. 3. 15:00
 15/19 anonim ***** válasza:

" Tudod van az a hülye Amerika ahol pl szintén szoktak adni mogyoróvajat a kutyának. A mogyoró amúgy is jó neki"

Ezek után mi értelme a kérdésednek?

Vagy úgy gondolod, az amcsi kutyáknak másként működik a gyomruk?

2016. szept. 3. 17:42
 16/19 A kérdező kommentje:
#15 Azért kérdeztem, mert a xilit (más néven nyírfacukor) halálos méreg, és azért kérdeztem, hogy a nádcukor (meg a többi összetevő) nem halálos-e.
2016. szept. 3. 17:50
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Tetves 13-mas, olvasatlan, bugyuta, tudatlan marha. A cukor igenis MÉREG. Tudod, minálunk, hozzáértőknél hogy szokás "becézni"? "fehér méregnek"

Semmilyen jó hatása nincs, rossz viszont annál inkább.

2016. szept. 3. 21:25
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem méreg. Vagy ne egyél akkor se gyümölcsöt, se zöldséget. Mindben van cukor. Igen, szacharóz is, nem csak fruktóz meg glükóz, különféle változatos arányokban. Azért, mert néhány ostoba kikiáltotta méregnek, még nem az, csak egy szimpla energiaforrás. Mértékkel kell fogyasztani, annyi. Attól, hogy a kérdező megetet kb fél gramm cukrot a kutyájával egy kanál mogyoróvajjal, SEMMI nem lesz. A mogyoró, ami ugye a 93 százaléka, cserében tele van mindenféle hasznos nyomelemmel, vitaminnal, zsírokkal stb. Hagyjuk már ezt a sok sületlenséget.
2016. szept. 3. 22:41
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

A kutyák nem tudják megemészteni a hüvelyeseket, mint borsó, bab, földimogyoró. Így ezeket nem szabad nekik adni. Némelyik elég jól bírja, némelyik kevésbé, komoly bélproblémái lesznek tőle.

A cukor nagyon kis mennyiségben nem probléma.

2016. szept. 4. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!