Mit tehetek a szomszéd ellen?
nekem a nagyszüleimmel volt hasonló eset, bár ott én sosem engedtem meg nekik h kajáltassák a kutyákat, csak maguktól elkezdték.
5 éven keresztül hetente szépen elmagyaráztam nekik h ők versenykutyák, nem hízhatnak meg, a tápjuk bőven fedezi a tápanyagszükségletüket, bélcsavarodást kaphatnak, fosnak, hánynak, mivel "versenykutyák" egy embert kell szeretniük és engedelmeskedni neki az pedig én vagyok, még utolsónak azzal is megpróbálkoztam h összeverekedhetnek a kutyák és komoly költségeink lehetnek, ha túléli a pici....(az utóbbi persze egy hatalmas ferdítés, de hátha)
a végső megoldás az volt h egyik nap már felkeltem korán és hallottam ahogy a nagyim hívja a kutyámat és láttam ahogy SÜTIT!!!! dobál át a kerítésen, feltéptem az ablakot, rákiáltottam h mit csinál és erre közölte h nem tudta h sütit nem ehet a kutya. majd ordítva kirohantam a házból egyenesen hozzájuk és még ott is leordítottam a fejüket. soha életemben nem beszéltem még ilyen hangnemben senkivel és remélem h nem is fogok. de iszonyatosan sok mindenről kellett már lemondanom a kutyák és a versenyek miatt és iszonyatosan sok pénzt időt és energiát belefeccöltem mind én mind a szüleim a kutyák kiképzésébe.
a nagyszüleimmel mindig nagyon "tisztelettudó" vagyok/voltam/leszek, de ez kiverte nálam a biztosítékot. Viszont azóta nem etetik a kutyákat :D
Egy tetemes állatorvosi költségről szóló számlát mutass meg neki, s közöld, ha még egyszer beteg lesz vmelyik kutyád, bepereled és fizethet, mint a katonatiszt.
Másrészt ha az utcáról dobálja be a szemetet, akkor az utca frontra ne engedjétek a kutyákat...az amúgy se hátrány, nem őrjöngenek a járókelőkre, nem foghatják a kutyákra, hogy kiharaptak a kerítésre, őket se ingerlik idióták, nem tudják lefújni, megmérgezni, stb ;)
Reméljük, így is marad.
A biztonság kedvéért én azért még leordítottam volna a fejét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!