Mit tehetek a szomszéd ellen?
Két vizsla (német és magyar). Mindkettő vadászkutya.
Ha nem vagyunk itthon akkor egész nap kint vannak, leskelődnek, őrzik a házat (szabad bejárásuk van a házba, de jobban szeretnek kint lenni).
Szerintem nagyon kényelmetlen lenne nekik, ha a nap felét szájkosárban töltenék.
beszéld meg vele,hogy miért nem szertnéd,hogy ezeket dobálja a kutyáknak.
+ ha nem megy máshoz,akkor kerítsétek le a szomszéd kertje melletti részt és oda ne legyen bejárásuk a kutyáknak,csak a csirkéknek.
a kutyák inkább legyenek az előkertben stb. és elvileg meg lehet tanítani a kutyáknak,hogy ne fogadják el a bedobált kaját. de erről nincs bővebb infóm, kutyasuliban kérdezz rá.
Az a baj, hogy nem az ő telkéről dobálja át, hanem a mi házunk elé jön, és onnan adja oda nekik. Próbáltuk már nekik tanítani, hogy ne vegyék el tőle/ne vegyék el a földről, de ez csak akkor megy, amikor mi is ott vagyunk, ha elmegyünk nem érdekli őket a szabály. Kerítést majd megpróbáljuk megoldani, csak az a baj, hogy az egész kert tele van növényekkel, többek között olyanokkal is, amik igencsak megnehezítenék a kerítés építését (pl. szőlő, málna).
Megpróbáltunk vele beszélni, de általában letagadja, vagy azt mondja, hogy úgyis olyan soványak (mondjuk vizsláktól nem tudom, hogy mit várt), és csak sajnáljuk tőlük a kaját. Meg amikor neki volt kutyajá, az is ilyeneket kapott, és sokáig élt.
"próbáltunk vele beszélni,"
Tényleg nem bunkóságból kérdezem, de sikerült is? Vagy csak a "csókolom, legyen szíves ne dobálja át, mert betegek lehetnek a kutyák" volt meg?
Ha máshogy nem megy, akkor rohadt köcsög paraszt stílusban kell beszélni vele.
Feljelented, mert veszélyezteti az állataid, romlott ételeket dobál át, ami a ti egészségeteket is károsítja, blablabla, és ezt meglobogtatod előtte. Ha ez sem megy, akkor kénytelen leszel visszadobálni nemcsak az általa átdobott, de pluszban a ti szemeteteket is. Ez a ki bírja tovább idegileg c. játék... :(
Most jól le leszek pontozva, mert tuskó vagyok, hogy ilyenre képes lennék. Nekem ennyit megérne a kutyáim egészsége.
Mondtuk neki szépen, bunkón is, az lett belőle, hogy ő is bunkó lett.
Hát akkor lehet, hogy tényleg visszadobálom neki :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!