Van ilyen őrkutya?
"Természetesen 3-4 naponta rá lenne nézve meg haza is hoznánk"
Riasztó. Így kutya ne legyen.
Az előzővel értek egyet. Én sem javasolom neked a kutyát, leginkább a 3-4 naponta rá lenne nézve szöveg miatt.
A többiről nem is beszélve.
Őrkutyát akarsz, de pont azokat zárod ki, amik a ridegtartást bírják.
A tibeti masztiffot leszámítva egy masztiff sem bírja a magyar teleket, mindegyik kinti-benti fajta ezen az éghajlaton. A tibeti masztiffok Európában pedig mind küllemvonalasok, szerintem egyik sem nevezhető már őrkutyának. Ráadásul horror összegekbe kerülnek.
Az ilyen rottweiler, cane corso, dobermann hasonlóan nem bírja, bár a rotival még lehet próbálkozni, de azért ő sem az a -20 fokban elfekszek a hóba típus...
A közepes méretű fajták pedig nem őrkutyák, max jelezni jók. De kinek jelezzenek, ha ugye 3-4 naponta nézel rájuk. 1 kutya amúgy sem elég, de akár 20 kutyát is lemérgeznek/leütnek/lelőnek, ha valahova be akarnak menni.
Szóval riasztó+kamera...
3-4 naponta lenne ránézve - így semmilyen kutya ne legyen.
Amúgy őrkutyának pont a nagytestű pásztorok valók, amiket nem akarsz. De azok sem úgy, hogy 3-4 naponta van rájuk nézve.
Az a baj, hogy egy olyan őrkutya, ami képes lenne napokig egyedül hagyva, ridegtartásban őrizni egy területet, az, ha te 3-4 naponta tervezel ránézni, valószínűleg téged is megenne, amikor megjelensz...
Nem viccelek, nekem kollégám egy kuvaszt vett, hogy ne törjék fel a nyaralóját, és szintén csak hetente párszor "ránézett", kaját tett ki neki stb. A kutya teljesen elvadult a foglalkozás hiányától, egyszer, mikor nyaralni mentek, rátámadt a kolléga feleségére, és a kollégát is megharapta, mikor próbálta leszedni róla. El kellett a kutyát altatni végül. Pedig amúgy a kuvasz remek kutya, csak hát egyetlen kutya sem ilyen tartásra való...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!