Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás idősebb szuka...

Ivartalanítás idősebb szuka kutyán felesleges, a kockázatok már nem csökkennek?

Figyelt kérdés

Ezt mondta az állatorvos.Csak nagy vonalakban írom le.

8 éves ivaros kutyám vittem hozzá, hogy ivartalanítsa ki.Azt mondta mérgesen, hogy megcsinálja,mert jó kondiban van játékos, fitt kutya, ezért nincs akadálya a műtétnek.

DE a betegségek szempontjából már mindegy, mert azzal, hogy hagytam évekig tüzelni, olyan károkat okoztam neki, hogy ha később daganatos lesz és elpusztul az miattam lesz.Ez ugyanis szerinte olyan mint mikor valaki cigizik sok évig, aztán leteszi és mégis rákos lesz.

Kis-közepes testű keverék kutyám van, soha nem ellett.

Tudom előbb kellett volna vinnem, de most azt kérdezem, hogy ebben van igazság?Most megműti és ha 5 év múlva elpusztul valamiben az az én hibám?

2 napja kivagyok a bűntudattól és érdekelne a véleményetek, mert ilyenről még nem hallottam.

2016. aug. 24. 14:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
A természetben nem is élnek ötvenen egy utcában, és nem tüzelnek évente kétszer... :) Úgyhogy az ivarosság tényleg természetes, csak az nem, ahogy mi tartjuk az állatainkat.
2016. aug. 24. 22:17
 12/12 anonim ***** válasza:

Tényleg tapló az orvosod.

Figyelj, én 10 éves kutyát műttettem télen: többféle daganat + kezdődő méhgyulladás + idős kor miatt megnyúlt szövetek, amelyek qrvára fájdalmassá tették neki a tüzelést. (Ne nézz rám, mentett.) A tanulság:

- az össze daganata megakadályozható lett volna ivartalanítással

- ezeknek a egy része hormonális eredetű. Ha ivartalanítással kilövöd a hormonális változásokat, jó eséllyel a daganat növekedése is megszűnik. (A kutyámnak van egy operálhatatlan daganata, nagy és nagyon rossz helyen van. Az orvos még mintát se mertek belőle venni. Utolsó tüzeléskor nőtt. Azóta érezhetően nem.)

- méh nélkül tényleg nehéz méhgyulladást és méhdaganatot kapni :)

Szóval ne szépítsünk, reális esély van rá, hogy ártottál a kutyádnak azzal, hogy eddig vártál a műtéttel. Viszont ha megcsináltatod, mindenképp jobb lesz neki.

Paragazdiknak ajánlott a műtét előtt vérképet csináltatni, nem 100%-os az se, de a kockázat egy részét mérsékelni lehet vele :)

2016. aug. 25. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!