Törpe tacskó vagy csivava? Melyiket és miért?
Mindenféleképpen kistestű kutyust szerettünk volna,ez a két fajta maradt (10közül) :D
Személyes tapasztalatokra,véleményekre lennék kíváncsi!
Köszi előre is!!! :D
Ja és persze tudom,hogy két teljesen különböző fajta,de ezek tetszenek!
Természetesen fajtatiszta,törzskönyves kutya lesz! :)
nekem volt mindkettő
a tacskó nagyon nyugodt kutyus volt de a postást megharapta és kis bújós volt, de ha kitúrta a csivava belenyugodott :/:)
a csivava is nagyon édes de qgresszívabb a gazdájával sztem nem olyan értelmes de nagyon féltékeny és szeretet éhes és kis bolondos
Köszönöm szépen a válaszokat Mindenkinek!!!
#7-es
Családi kutya lenne,benti tartással 6-7 órát kellene egyedül lennie,napi 3* séta(+futkározás,labdázás),és mellette tanítás..
Viszont egy bökkenő van a dologban van 2 törpenyuszink természetesen összelennének szoktatva,különszobába lennének,sose lennének egyedül...Emiatt szerintem hiába tetszik jobban a tacsi,a csivava a befutó vagy nem feltétlenül?
A tacsi kotorékeb. Nyulak és más hasonló üregben lakó állatok elintézésére tenyésztették ki. Nem lehetetlen persze összeszoktatni a nyulakkal, de keresni kell a nagyobb kihívást jelentő fajtákat. Meg a tacsik amúgy is hajlamosak önfejűségre.
Csivavából iszonyat sok félrenevelt példány van, mert a kinézete miatt az átlagember nem képes kutyaként kezelni. De amúgy társasági kutya, papíron kifejezetten könnyen szocializálható fajta(hülye gazdásat és szaporított ideggyengét leszámítva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!