Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya szökik, mikor/hogy...

Kutya szökik, mikor/hogy büntessem? SOS!

Figyelt kérdés
Fél éve mindig átásott a szomszéd kutyához játszani, akkor sikerült leszoktatni róla, a szórólapoktól azóta is fél (túltoltuk kicsit). Ma reggel kiengedtem, utána kimentem, és láttam megint a szomszednál van. Nincs ásás nyom, valószínű áttolta a kerítést (45 kg kutya). Mi lenne a hatásos bünti? Arra most nincs keret, hogy lebetonozzuk a kerítés alját, nagy a telek. És azért SOS mert most megyek majd át a szomszédhoz érte, nemsokára ér haza.

2016. aug. 23. 09:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%
Nem értek hozzá? :DD és még én itélkezek...az anyját neki. Több kutyám is volt már és még nem szöktek meg. A mostani kutyám akita, és van két utca mixem is....eszükbe sem jut szökni....de jólvan te biztosan okosabb vagy. Igazad van nem tudom ilyen esetbe mit kell tenni, mert az enyéim soha nem próbálkoztak ilyesmivel. Viszont eddig mindig egyedül neveltem a kutyáim tudom mit hogyan értelmez egy kutya....de nem magyarázkodok, te biztosan sokkal okosabb vagy.
2016. aug. 23. 10:20
 12/20 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem toljatok oda egy nehéz valamit (mondjuk hordót) arra a helyre, amit ki tud feszíteni. Próbáljátok nyomkodni a kerítést, és ahol gyenge, ott házilag is meg lehet erősíteni (nem tudom pontosan, milyen kerítésetek van).

Ha otthonról dolgozol, akkor ülj az ablak mellé, és nézd a kutyust. Ha látod, hogy szökni készül, akkor leszidod. A lényeg, hogy higgye azt, hogy mindent látsz.

Mi annak idején kamerával figyeltük a dögöt, azóta nem rosszalkodik, meg van róla győződve, hogy úgyis látjuk :D

2016. aug. 23. 12:48
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó :) amúgy már mindenhol megerősítettünk mindent, most nyomozom hol mehetett át, de nem találom, férjem hazajön majd átnézni ő is. Sajnos az udvart az ablakból nem látom be, nagy részét takarja a garázs. De elég sokszor kimegyek most, de tényleg nem tudom mi ütött ma bele, szerintem az, hogy nem jött át a szomszéd már régóta, mert beteg volt.
2016. aug. 23. 13:08
 14/20 A kérdező kommentje:
A kamerával figyelés aranyos, szegény, tuti nem értette, hogy tud a gazdi minden gaztettről :)
2016. aug. 23. 13:09
 15/20 anonim ***** válasza:
63%
Ez azért van, mert kamasz. Ivartalanítattad már? Lehet, hogy a szomszédé nem szuka, nem tudom, a tiéd sem biztos, hogy kan. Csak ugye a hormonok. A mi kamasz fejünket is megszédítette, hát még egy ösztönlényét. Mindezek mellett, ő azt sem érti, hogy neki ezt miért nem szabad. Hiszen szoktak találkozni, játszani együtt. Ő csak megoldja. Nincs tisztában azzal, mint mi, emberek, hogy az a telekhatár. Ő csak azt látja, hogy át akar menni haverkodni, és meg is oldja. Amint észre veszed, le kell bacni, és hazaparancsolni. Azt mondod, engedelmes. Akkor a hazautat is meg kell oldani. A réseket meg eltorlaszolni addig is, amíg nem tudjátok megcsinálni a kerítést. Amint meglátod, hogy ott van, tiltani, büntetni, hazaparancsolni, helyére zavarni. Úgy kell megoldani, hogy a kutya is tudjon párhuzamot vonni az átmenetel és a büntetés között. Ez igazából nem az ő hibája, egész egyszerűen nem látja át a dolgot. Nem is kifejezett szökésről beszélünk. Csak egy dacos, hamari, kászta kis kölyök. Ezt külön kell neki tanítanod. A kutyasuliban, ahol jártatok, erre is kérhetsz tippet, esetleg hívhatsz házhoz segítséget.
2016. aug. 23. 13:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Ivaros a kutyád meg a szomszédé? Egyneműek?
2016. aug. 23. 13:30
 17/20 A kérdező kommentje:
Mindkettő ivaros kan, doki javaslatára tavasszal fogjuk ivartalanítani, ezzel nincs gond, a játék a fontos nekik.
2016. aug. 23. 13:37
 18/20 A kérdező kommentje:
A szófogadást meg úgy tudom példázni a legjobban, hogy városban póráz nélkül le tudom hívni a rohanó macskáról. Ez tényleg csak az, hogy játszani akar a másik kutyával, sajnos neki sok minden összejött mostanság, beleakadt valamibe, varrni kellett a nyakát, most elkapott valami köhögős nyavaját, antibiotikumot szed és pihiznie kell. Csak persze az én kiskamaszom nem érti, hogy eddig mindig átjött a haver, most meg már több mint egy hónapja semmi. Attól függetlenül minden este kutyatársaságban van.
2016. aug. 23. 13:44
 19/20 Hovarju ***** válasza:
50%

Büntetni csak abban a pillanatban érdemes, ha rajtakapod. Ha már odaát van, nincs sok értelme.

Inkább kösd feltételekhez az átmenetelt.

Csak engedéllyel léphet ki a kapun, és csak engedéllyel mehet be a szomszéd kutyához. Ha átment engedély nélkül, akkor egyetlen szó nélkül hozd haza és zavard a helyére, hogy érezze, neheztelsz rá. De ekkor már nem érdemes megverni.

Ha átviszed a szomszédhoz, vagy a szomszéd kutya jön, az hogy néz ki? Esetleg nem lehetne megoldani, hogy csak valami semleges helyen találkozhassanak? pl. mehetnétek együtt sétálni, bandázni.

2016. aug. 24. 15:31
 20/20 A kérdező kommentje:
A kapun nem megy ki, amúgy nem ment át azóta, ma megkérdezem, hogy a szomszéd átjöhet-e játszani, rendesen meggyógyult-e már? Sajna séta, semleges terület nem megoldható, szomszéd gazdi csak hozzánk engedi át a kutyát, gyerekei se sétáltathatják ~26 évesek a gyerekek :( Egyszer tudtam meggyőzni, hogy jöjjenek el velem az erdőbe sétálni, nyilván húzott a kutya, főleg, hogy az enyém póráz nélkül volt (kölcsön adtam a hosszú pórázt nekik, rövidre meg azért nem akartam tenni, ő is érezze jól magát) apuka amíg haza nem értünk a kapuban várt, sajnos rosszul féltik a kutyát. Az, hogy futi, szóba se jöhet, mert mi van ha elszökik, vagy összeugrik valakivel :/ Meg az a durva, hogy nagy városban élünk, de a legtöbb ember akkor is úgy van vele, hogy ott az udvar. Rám látom, hogy elég furán néznek, hogy bejöhet a kutya, meg viszem sétálni, főleg hogy kocsival viszem, mert 10 km-és van a futtató. Mondjuk ez nem tartozott a témához, de jó volt leírni :) Kertvárosi rész, de csodás :S
2016. aug. 24. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!