Argentin dog, vagy Cane Corso?
Unokatesommal osszekoltozunk. Kicsi korunk ota imadjuk a kutyakat es kutyakkal is foglalkozunk. Szeretnenk venni. kutyakat,ugyanis nemreg pusztultak el. tizen eves kutyaink. En kutyas tapasztalattal rendelkezem ,ahogy ö is: en: nemet juhasz
.beagle,magyar vizsla,amstaff ,unokagugom
pedig: leonbergi,tacsko,fila kutyas
tapasztalattal rendelkezik. Imadunk
mozogni,kirandulni,futni,setalni,biciklizni szoval
a kutya mozgatasaval nem lenne baj,viszontnem tudjuk ,hogy Cane Corso,vagy
Argentin dogot vegyunk-e?! Velemeny? Ajanlat?
Ha kutyákat szeretnétek venni, akkor szerintem mindkettőt megvásárolhatjátok. A két kutya között nagy különbségek nincsenek. A cane corso harci kutya, az argentin dog vadászkutya. Természetük között nem biztos, hogy sok volna az eltérés.Testfelépítésben, táplálásban, mozgásigényben szintén ott van a két kutya.
Ha csak egyet szeretnétek, akkor inkább a cane corso-t ajánlom. Családkedvelőbbnek tartom, és valamivel szebbnek is, mint az argentin dog-ot.
Nem tartottam személyesen egyik fajtát se de mindkettőbe gondolkozom . Az argentin dogról annyit el kell mondani hogy csakis nagyon jó kennelböl kell venni mert hát a fehér kutyák (bullterrier) hajlamosak vakságra vagy süketségre . Evvel nem azt mondom hogy beteges csak erre figyeljetek.
A cane corso-t ismertem személyesen . A gokartfarmon volt egy ilyen kutya ahova sokat jártunk. Szegény mára már elpusztult :( A világ legjámborabb teremtése volt . Ott áltunk és figyeltünk valamit már nem emlékszem. Megfordultam és ott lihegett mögöttem . Akkorát ugrottam mint a franc. Aztán odanyomta a nagy bucli nyálas kis fejét hogy simizzem már meg :D annyira aranyos volt :) nagyon jámbor kutya volt . Nem akarok tobbet meselni mert így is hosszú lett de remélem azért segitettem :)
5. kommentezo . koszonom a valaszt :)
6.komizo: Ismeroseinknek illetve baratainknak voltak ilyen kutyaik. nekem csak amsaffom es vizslam volt(egyszerre)
Unokahugomnak pedig szinten egyszerre
Leonbergije es tacskoja. Mi a tobbit csak
segitettunk kikepezni. Naponta jottek hozzank
es segitettunk kikepezni oket. nem csak egy-
egy ,hanem sok egyeddel volt mar
dolgunk.ezert mondtam a kutyas tapasztalattal
rendelkezest,illetve mind a ketten. kutyakikepzok vagyunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!