Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szelidítsem meg a kutyát?

Hogy szelidítsem meg a kutyát?

Figyelt kérdés

Egy dalmata keverék kutyánk van. Az a baj vele, hogy folyamatosan ugat. Sajnos meg kellett kötni, mert a nagy udvarunkban mindent szétrág, összepisil, feltúr, a virágokat feldönti, összetör mindent. Nem lehet neki parancsolni. A simogatást engedi, de csak akkor ha lassan közeledsz hozzá, de miután elveszed a kezed egyből neked ugrik, harap, karmol, ugrál, ugat, amitől már nem egyszer sikerült megsérülnöm.

A kutya úgy körülbelül 7 hónapos.

Hogy lehet mégis megszeledíteni egy ilyen kutyát? Illetve rávenni arra, hogy el lehessen engedni az udvarban?

Köszönöm a válaszokat.

2016. aug. 19. 18:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

3-as vagyok es nem nem vagyunk allatkinzok uristen... nem azt mondtam hogy megverjuk a kutyat cask hogy elverjuk a fenekere csapunk stb... vagy a fejere de nem ugy hogy fajjon neki...

persze amikor nagyon rakoncatlan volt nagyapam Neha belerugott foleg amkor reszeg volt (azt sajnaltam is) de megtanulta es jol viselkedk

nem kell elvinni setalni meg ilyen hulyesegek ha nincs kedvetek cask engedjetek ki a kertbe futkarozni

2016. aug. 19. 22:08
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig állatkínzó barom vagy #11. A séta elsődleges célja az ingerek, a mozgás az csak másodlagos. Te mennyit futkosol a kertben? Na ugye hogy semennyit...
2016. aug. 19. 22:14
 13/14 compactegon ***** válasza:
100%

3-as, 11-es, te pontosan ezt írtad:

"jol el kell olyankor verni amikor rosszat csinal es akkor nem fogja"

nálam a jól el kell verni nem egy seggrecsapás. a kutya fél, azért lapít, és egyáltalán nem cuki.

sőt, ha tovább folytatja, esélyes, hogy bele is harap öregapád lábába. aminek csak azért nem örülnék, mert biztos a kutya lenne a hülye, aztán mehetne a bunkósbot végére.

sétálni meg igenis kell vele, ha nem értesz a kutyákhoz, akkor nem kell beleböfögni. ha nem viszed sétálni, nem érik új ingerek.

ez kb olyan, mintha tízemeletesben laknál, és bár lemehetsz, csak a lépcsőház ajtajáig.

2016. aug. 20. 11:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

3-as, 11-es.

Tudod ez olyan, mintha te amikor kicsi lettél volna és valami rosszat csinálnál jól felpofoznának és elvernének. Mindig, aztán bemennél sírni a szobádba. Néha ok nélkül is beléd rúgnának, mert "részegek".

Amikor valaki emeli a kezét, te lehajtott fejjel sírva a szobádba mennél és azt mondanák: "de cuki"

Te örülnél ennek? Szerinted ez a nevelés megfelelő formája akár egy gyereknél, akár egy kutyánál?

Mert egyébként nem az. Ez nem korrigálja megfelelően a falkarangsort, ha kiszámíthatatlanok vagytok a kutyával, ő is az lesz.

Tudod én ismerek olyan kutyát, amit így neveltek. 8 éves most, egyik pillanatban simogatom és csóválja a farkát aztán minden jelzés nélkül megharap. Erősen, úgy, hogy vérzett a kezem. Ilyet még soha nem láttam. A kutya kiszámíthatatlan, mert azt látja, hogy a gazdinak szabad, akkor neki is.

A séta meg a szocializáció, rombolás megelőzése, új ingerek miatt fontos. Te mit szólnál hozzá, ha kivágnának az udvarra, naponta párszor megsimogatnának, párszor megrugdosnának?...

2016. aug. 20. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!