Melyik kutyát válasszuk, családi kutyának?
Én,és a szüleim is szeretnénk egy nagyobb testű,mackós kutyust,nem házőrzőt,hanem igazi házi kedvencet :)). Mi vagy a berni pásztorra, a leonbergire, a bernáthegyire vagy az újfundlandira gondoltunk.
Azokat a szempontokat vettük figyelembe,hogy van egy három éves testvérem, én lennék a kutyával a legtöbbet,és még én sem vagyok nagy.
Most 14 éves vagyok,de jövőre vehetjük magunkhoz valamelyik kutyát,ugyanis most egyik kennelben sem találtunk,valamint szeretnénk,ha testvérem nőne még egy évet.
A kutyának tudnék akár napi 2-3 óra testmozgást biztosítani ha igényli. Kinti-benti kutyus lenne ,aki a család életében is részt vesz. Ha én nem is,a család többi tagja napi sok-sok órát tudna vele foglalkozni. Van egy kistestű puli keverék kutyánk,aki mellé szeretnénk egy nagy,kedves,megbízható,családbarát macit :)
A konkrét kérdésem az lenne,hogy a három kutya fajta közül,melyik nekünk a legmegfelelőbb? / berni pásztor, bernáthegyi,leonbergi,újfundlandi/
Baromság!
A mi bernink 15(!!!) évet élt. A legjobb kutyus volt. :'(
Igen,ezt mi is olvastuk,hogy a Berni beteges.:(meg azt is,hogy az újfundlandi nem igazán élvezi a ki környezetünk helyzetét.
Persze ez nem kizáró ok,minden képpen megbízható kennelből vennénk bármilyen kutyust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!