Lesz egy yorkim mar nagyon varom azt hiszem minden megvan ami kelleni fog majd neki de azert atneznetek hogy vmit nem e haytam ki?
Fekhely(kutyaágy párnával és takaróval)
Játékok(kislabda, kötél, sipolós csont, rágócsont, plüss, snacklabda, zsinóroslabda, gumicsibe, mentolos labda)
Póráz(flexi) és hám
Nyakörv(névjeggyel)
Kutyatál(fém mintával)
Kutyahordozó ketrec
Bolhanyakörv(foresto)
Fésű, hajgumi
Köröm csipesz
Kutyaruha(kabát, pulcsi, esőkabát)
Kutyavitamin
Kutyaeledel: száraz táp(royal canin yorkshire terrier junior) és konzerv(grancarno) és alutasakos(royal canin yorkshire terrier junior)
Jutalomfalatok
Kell még valami?
A flexit javítanám normális pórázra (textil, 1.5 méteres), a Royalcanin táp pedig tévhit, hogy jó, csak a marketingje virágoztatta fel, ezért elkérik érte ugyanazt az árat, mint a valóban kiváló minőségű tápokért. Ezeket javaslom:
Acana
Brit Care
Real Nature
Platinum
A többiek már leírták ami fontos.
Amivel én még kiegészíteném:
- A bolhanyakörvet váltsd le spot on-ra. Sokkal hatásosabb, tartósabb, és a kutya szőrét is kevésbé teszi tönkre. Leszedni sem tudja magáról, és nem is zavarja.
- Kutyaruhát illetően, mindig olyat vegyél, aminek vízhatlan a külseje, mert pl a full pamut ruhák ha eláznak, átnedvesednek, az nem tesz jót a kutyának, mert a hideg ruhában megfázhat. Én most a nyárra csak egy sima, vékony vízlepergető kabátot adok a kutyámra, ha nagyon elered az eső, aminek nincs semmi bélése, szóval tényleg csak a megfázástól védi. Azért fölösleges most sok göncöt venni a kiskutyának, mert most azért jó idő is van, de mire odakerülsz, hogy tényleg kéne, addigra kinövi őket és kidobtál nem tudom hány ezer forintot... Kutyacipőnek én csakis a Pawz cipőt ajánlom (olyan, mint egy kis lufi), abban normálisan tud menni a kutya és nem úgy, mint a birodalmi lépegető, de azt is elég akkor ráadni ha b_szott nagy sár van vagy hó, fagy van és sózva van az út.
- A ketrec mellé érdemes még venni valami ilyesmi táskát: [link]
Ez nagyon jól jön akkor, ha mondjuk tömegközlekedéssel mentek valahova sétálni, vagy csak szimplán elfárad a kutya a hosszú út során, akkor tud benne pihenni. Én se ebben hordom non-stop, de ha pl csak oltásra megyünk, akkor séta, táskába be, buszra fel, leszállunk, kutya ki a táskából és séta tovább.
- Kutyasamponnak érdemesebb kicsit drágábba belefektetni, olyat keress, amit hígítani kell (pl 1:30 arányban hígítandó), esetleg kondicionálót is tartalmaz, ezek nagyok jók, kímélőek és a kis kiszerelés is sokáig elég. Mert van, hogy ha csupa sár a kutya és a sima víz már kevés, akkor én is megcsinálom ezt a hígított "fürdőt" neki, egy lakáskutyánál ez elengedhetetlen, mert az olcsóbb samponok kb tényleg arra jók csak, hogy évente 1-2x megfürdeti vele az ember a kutyáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!