4 éves skót juhászom van, még sose pároztattam. Mikor lehet?
Ha nem vagy tenyésztő, akkor inkább soha.
Az ismerőseidet küldd menhelyre kutyáért, én a Facebookon szinte naponta látok gazdikereső kutyákat megosztva egyik-másik ismerősöm által. Nekem nem telik kutyára jelenleg, és elég időt sem tudnék rászánni, persze, sajnálom szegénykéket, de segíteni nem tudok.
Jobb, ha ivartalaníttatod a kutyádat.
Rudira ne hallgass mert egy olyan válaszoló a sok közül aki mindenbe belekotnyeleskedik. Írnák csúnyábbat, de akkor le is tilt. Mindig hülyeségeket ír, nem értem mért nem tiltotta már le valaki.
Figyu, nekem a két ilyen ismerősöm is volt. Az egyikük kutyáját elvitte a betegségek halmaza. A másik kutyus ugyan megszült, de szülés után meghalt. Az ő kiskutyáit akik elég sokan lettek (nyolcan) senki nem vitte el véglegesen ,csak egy valaki aki vissza is vitte. Az összes kutyit be kellett adniuk menhelyre, mert senki nem vitte el őket. Pedig úgy ígérgették hogy ők biztos elviszik meg ilyenek. A tizenhét jelentkezőből egy se.
Amúgy sem éri meg ez az egész. Gondolom nem akarod őket rosszúl tartani ez azt jelenti hogy jó tápot kell venni: 10000ft. Oltatni chippeltetni és féreghajtatni. Ez eddig úgy mondjuk ha öt kölyök van, közepesen drága doki: 90000ft. Akkor jön a kicsiknek megkülönböztető nyakörv: 5000ft. Elletőláda mert anélkül sajnos lehet hogy összenyomja őket a kutyulid, ha egyáltalán megmarad: 10-25000. Ha császár kell neki 40000ft. Herpesz elleni oltás az anyukánka 2x különben meghalnak a picik egy újab tizes. A fedeztetés is van egy tizes. És örülj ha egyáltalán tízezer ft ért elviszik őket. És nézd meg mennyi az alom ára: 160-190 ooo ft. Megéri? Egyébként a szülés után az anya ingerült morcos lesz. Szerintem ajánlj egy menhelyet az ismerőseidnek. Szerintem egy környéken biztos nincs ennyi tökéletes skót juhász gazdi. Biztos nem fognak elhozni kutyát a menhelyről, akkor tőled se hoztak volna. Ha menhelyről valaki mégis hoz, az meg rendes volt. Mo. N kétmillió kutya vár gazdira, abból a fele kölyök. Ilyen nehéz választani?
Legokosabb semmikor.
Az ismerőseidet, akik kiskutyát szeretnének, irányítsd a menhelyekre/fajtamentéshez.
Ha skót juhászt szeretnének, akkor pedig a tenyésztőkhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!