Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 éves skót juhászom van, még...

4 éves skót juhászom van, még sose pároztattam. Mikor lehet?

Figyelt kérdés

2016. aug. 10. 11:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%

Ha nem vagy tenyésztő, akkor inkább soha.

[link]

2016. aug. 10. 11:51
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
tüzelés után, amugy van törzskönyve? És egy skót juhászal pázoztatnád? és szapporító lennél?, miért akarod pázoztatni amikor azt se tudod hogy mikor kell fedeztetni?
2016. aug. 10. 11:52
 3/14 A kérdező kommentje:
nincs törzskönyve és tenyésztő sem vagyok, csak rengeteg ismerősöm szeretne kiskutyát, és ezért kérdezem. :)
2016. aug. 10. 11:59
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
A menhelyek tömve vannak olyan kutyákkal, akiket valaha rengeteg ismerős akart. Aztán amikor megszületnek, kiderül, hogy a legtöbb ismerős nem gondolta ezt annyira komolyan. Vagy ha el is hozza a kutyát, hamarosan kiderül, hogy bizony nevelés nélkül ezek rágnak, bepisilnek, ugatnak, ásnak és láncon vagy menhelyen végzik. Persze, most mindenkinek tetszik a "Lassie", csak a valóságban mégse annyira vonzó a dolog általában.
2016. aug. 10. 12:07
 5/14 anonim ***** válasza:
98%
Lehetőleg ne vágj bele ilyenbe, mert sok bajt okozhatsz a kutyádnak. Én annak idején az első szukámat pároztattam (hozzáteszem, törzskönyves, minősített kutya volt, a kan is, és a kölykök is rendesen be lettek volna jegyeztetve) nagyjából ilyen idős korában, gennyes méhgyulladása lett, hosszas kezelés, majd miután nem hatott, műtét, kétszer. Majdnem ráment a kutya a tervre, hogy kölyköket szeretnénk. Még tapasztalt tenyésztőknél is előfordulhat gond, elég sok tenyésztő ismerősöm van, szóval már csak a kutyád egészsége miatt sem ajánlom, hogy így belevágj.
2016. aug. 10. 12:10
 6/14 anonim ***** válasza:
97%

Az ismerőseidet küldd menhelyre kutyáért, én a Facebookon szinte naponta látok gazdikereső kutyákat megosztva egyik-másik ismerősöm által. Nekem nem telik kutyára jelenleg, és elég időt sem tudnék rászánni, persze, sajnálom szegénykéket, de segíteni nem tudok.

Jobb, ha ivartalaníttatod a kutyádat.

2016. aug. 10. 12:16
 7/14 anonim ***** válasza:
96%

Rudira ne hallgass mert egy olyan válaszoló a sok közül aki mindenbe belekotnyeleskedik. Írnák csúnyábbat, de akkor le is tilt. Mindig hülyeségeket ír, nem értem mért nem tiltotta már le valaki.

Figyu, nekem a két ilyen ismerősöm is volt. Az egyikük kutyáját elvitte a betegségek halmaza. A másik kutyus ugyan megszült, de szülés után meghalt. Az ő kiskutyáit akik elég sokan lettek (nyolcan) senki nem vitte el véglegesen ,csak egy valaki aki vissza is vitte. Az összes kutyit be kellett adniuk menhelyre, mert senki nem vitte el őket. Pedig úgy ígérgették hogy ők biztos elviszik meg ilyenek. A tizenhét jelentkezőből egy se.

Amúgy sem éri meg ez az egész. Gondolom nem akarod őket rosszúl tartani ez azt jelenti hogy jó tápot kell venni: 10000ft. Oltatni chippeltetni és féreghajtatni. Ez eddig úgy mondjuk ha öt kölyök van, közepesen drága doki: 90000ft. Akkor jön a kicsiknek megkülönböztető nyakörv: 5000ft. Elletőláda mert anélkül sajnos lehet hogy összenyomja őket a kutyulid, ha egyáltalán megmarad: 10-25000. Ha császár kell neki 40000ft. Herpesz elleni oltás az anyukánka 2x különben meghalnak a picik egy újab tizes. A fedeztetés is van egy tizes. És örülj ha egyáltalán tízezer ft ért elviszik őket. És nézd meg mennyi az alom ára: 160-190 ooo ft. Megéri? Egyébként a szülés után az anya ingerült morcos lesz. Szerintem ajánlj egy menhelyet az ismerőseidnek. Szerintem egy környéken biztos nincs ennyi tökéletes skót juhász gazdi. Biztos nem fognak elhozni kutyát a menhelyről, akkor tőled se hoztak volna. Ha menhelyről valaki mégis hoz, az meg rendes volt. Mo. N kétmillió kutya vár gazdira, abból a fele kölyök. Ilyen nehéz választani?

2016. aug. 10. 12:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha pedig az anya nem eteti a piciket tápszer fecskendő 5000ft. Előző voltam.
2016. aug. 10. 12:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Legokosabb semmikor.

Az ismerőseidet, akik kiskutyát szeretnének, irányítsd a menhelyekre/fajtamentéshez.

Ha skót juhászt szeretnének, akkor pedig a tenyésztőkhöz.

2016. aug. 10. 12:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Javaslok egy kísérletet. Mondd az ismerőseidnek, hogy szeretnél almot, de tudnod kell, hogy biztosan elviszik a kicsiket. Szóval kérj 5000 forint foglalót, amit természetesen visszaadsz, ha valamiért nem jut nekik kölyök, ha viszont nem viszik el a kicsit, nálad marad a pénz. Persze írtok róla szerződést stb. Nagyon csodálkoznék, ha 1-2 embernél többen gondolnák annyira komolyan a dolgot, hogy akár egy fillért is hajlandóak legyenek fizetni, amikor tényleg döntés elé állítod őket... És most az 1-2 emberrel lehet, hogy sokat mondtam. Tudod, aki kiskutyát szeretne, az nem csak mondja, hogy szeretne, hanem be is szerez egyet. Ha mondogatják, hogy kéne, az azt jelenti, hogy nem gondolják eléggé komolyan ahhoz, hogy tényleg vegyenek is.
2016. aug. 10. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!