Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kutyáktól kicsit tartó...

Egy kutyáktól kicsit tartó gyerek mellé milyen kutyust ajánlanátok?

Figyelt kérdés
10 éves lányom eléggé tart a kutyáktól, bár az utóbbi időben sokat javult a helyzet. Pl most már nyugodt szívvel el mer menni az utcán egy pórázon tartott kutya mellett. Úgy gondoljuk, ha lenne egy kutyánk, akitől nem fél, az sokat segítene. Nagy testű nem jöhet szóba. Tudom, hogy sokszor nyugodtabbak mint a kicsik, de a nagyoktól eleve fél. Kertes házban lakunk, elég nagy mozgástere lenne a kutyának, bár inkább kisebb mozgásigényű lenne jó, mert nem fojtatunk túl aktív életmódot. (nem mennénk vele futni, biciklizni, túrázni). Alapvetően egy nyugodt, nagyon szelíd, barátságos kutyára gondoltunk. :)

2016. aug. 9. 18:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ami fontos lenne, hogy át kéne gondolnod az OKÁT, amiért a kislányod fél a kutyáktól! Mert ez egy egészséges gyerekben sem alakul ki magától! Érte ők bármilyen rossz élmény velük? Vagy te féltetted túl a kutyáktól? Ezen kéne elgondolkodni elsősorban!

Egyébként egy kis személyes tapasztalat: nekem is van egy 3 éves 2 kilós kutyusom, aki amúgy nagyon barátságos, imádja a gyerekeket is, egy kis pusziosztó. Mivel neki ilyen kis "plüssállat" kinézete van, így sok gyerek szereti is dögönyözni. De van olyan kisgyerek, aki abszolút nem meri megsimogatni, elmegy mellette meg a közelébe megy, de hiába simogatom én is meg az anyukája is a kutyát, akkor is fél tőle, bármit csinálunk, bármit mondunk. Egy kölyökkutya meg nem olyan, mint egy felnőtt kutya (az enyém már hozzá van szokva és meg van nevelve, tudja hogy mit szabad és mit nem), de egy kölyökkutya nagyon hebrencs, izgága, felugrál, harapdál, vadul szaglászik, ami szintén ijesztő lehet egy kisgyereknek.

Szóval én előbb a kislányodat tenném rendbe, ha kell orvos segítségével, és max utána jöhetne egy kutya, HA arról megfelelően gondoskodtok és kielégítitek "kutyás" igényeit, nem a kertbe kicsapni.

2016. aug. 9. 21:02
 12/14 anonim ***** válasza:

Semmiképpen se aktív fajtát.

A kert mellett el kell vinni napi 1-szer sétálni.

Esetleg a nyugodtabb társasági kutyákat ajánlom.

Uszkár,bischon,mopsz stb.

2016. aug. 9. 21:44
 13/14 anonim ***** válasza:

#5-ös. Miért ajánlást mindenkinek Pásztor kutyát???

Nem is való a fajta mindenkinek. Sőt!

2016. aug. 9. 21:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék, eddig kb minden kutyafajtás kérdéshez beírta a pumit, mudit. Örülök, hogy magyar kutyát reklámozol, csak nem értem miért
2016. aug. 9. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!