Hogyan lehetne leszoktatni a szökésről a kutyámat?
Van egy 2,5 év körüli foxink akit menhelyről hoztunk el. Nevelni lehet bár kicsit nehezen. (általában várja a jutalmát ha valamit jól csinál ha tudja, hogy nem kap nem fogad szót)
Rendszerint ha már egy résnyire ki van nyílva a kapu akkor ő az első aki kimegy... Általában rohangál egy 20 percet az utcán és visszajön. (kapuba sorakozik és nyűszit, hogy engedjük be) Ezek után rendszerint leszoktuk tolni (sose bántottuk) akkor annyira tán meg van hatva, hogy másnapig eszébe se jut..
Akkor fizikailag kell megakadályozni, hogy kimenjen a kapun. Ha ki kell nyitni a kaput, akkor előtte a kutyát be kell zárni valahova (lakás, kennel, garázs, ami van), vagy pórázra kell venni és nem engedni kimenni.
Ha nem lehet póráz nélkül sétáltatni, az nem jó, mert így nem lehet elfárasztani sem rendesen.
Meg kell tanítani a behívást.
Fentieket (kapuszabály, behívás stb.) egy kutyaiskolában tudjátok megtanulni, ha otthon nem sikerült. Ezt javaslom.
Kedves kérdező nekünk is ugyanez van a kutyusunkkal. Keverék kutyuli kicsike és már öreg de nagyon elevenke.
Két gazdája van legalábbis két embert tekint annak, csak annak a két embernek fogad szót. Mindig kimegy a kapun ha szólunk neki rögtön visszajön amint megjelöte a területét. Xd ha nem szólunk neki elkobprol messzebbre olyankor a nevét kiabáljuk és már fut is visszafele. Nem bánt senkit én inkább a többi kutyátol féltem egyszer egy ugyanolyan kutya mint ő csak kicsit nagyobb kiadásba odajött ugy hogy kint volt az utcán ő is és ráugrált rámorgott ugy emeltem fel és.vittem be még jó hogy a nagyobb kutya szótlanul türte a morgását meg hogy ráugrott. A vele ugyanakkora kutyikkal jól elvan de a nagyobbakat támadja rögtön.
Nem szeretem ha kimászkál egyetlen megoldás hogy amig pl kocsival álltok ki be addig kell valami hely ahoza addig bezárjátok, vagy érdemes lenne egy kerítésből csinálni neki egy kis helyet ahova be engeded amikor nem akarod hogy kilogjon.
A kapunk meg ugy csinálom hogy kocsot nyitom ki odateszem a lábam és épphogy csak kibujok a résen így a kutyi nem tud kikönni és szépen megtanulja hogy neki nem szabad csak ugy kimennie ezt már egy ideje csinálom és kezdi megérteni, hogy ő nem mehet ki csak ugy akármikor.
Pórázra teszed a kutyát,leülteted.
Nyitod a kaput. Ahogy kirohan,rászólsz,visszahúzod,leülteted.
Ezt addig gyakorlod,míg nem rohan ki.
Utána előremész,kihívod,és elmentek sétálni.
Ezt napi szinten gyakorolni ameddig rá nem jön,hogy nem mehet ki,csak ha hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!