Mit tegyek, hogy megvédjen a kutyám?
Máma voltam vele sétálni a mezőben és rossz helyre keveredtünk, megtámadott 3 cigány. (én kaptam 2 pofont de annyival meg úsztuk)
Na szóval a kutyám annyira félénk vagy nem is tudom, hogy még ugatni sem szokott, kiskora óta csak egy párszor hallottam ugatni.(az emberek hamarabb ijednek meg a méretétől mint a hangjától :D )
Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám belé nevelni, hogy ugasson és védje meg magát?(a nála 4x kisebb öleb kutyától is fél) Esetleg, hogy még engem is meg védjen?Őrző-védő tanfolyam csak 2-3 megyével arrébb van csak és nem igazán szeretnék annyit utazni.
Valami tipp otthoni gyakorlásnak?
Sehogy, ez vagy ösztönösen jön, vagy sehogy.
Neked kell őt megvédened (és magadat).
Javaslom, paprikasprayt hordj magadnál.
Szerintem még lehet, hogy van benne egy pici ösztön mert a kerités mögül ha lát valakit/valamit akkor azt meg ugatja.
A ha a kerités mögött vagy akkor meg ugat, de ha a keritésen belül akkor meg ugrál meg akar játszani veled. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!